Тарталети с Philadelphia

и плодове

ПРОДУКТИ:

за тестото
  • 100 г - студено масло
  • 200 г - бяло брашно
  • 100 г - Philadelphia Original
  • 100 г - бадемово брашно
  • 1 1/2 с.л. - захар
  • 1 яйце -
за крема
  • 300 г - Philadelphia Original
  • 70 г - пудра захар
  • 150 г - рикота
  • 1 ч.л. - ванилова паста
  • кора от - 1 лайм
  • сок от - 1/2 лайм
за гарниране
  • малини -
  • боровинки -
  • мента -

Начин на приготвяне

В купата на кухненски робот сложете двата вида брашно и захарта и смелете. Добавете нарязаното на кубчета масло и крем сиренето и смелете до оформянето на тесто. прехвърлете на кухненския плот, оформете на топка, завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 30 минути. 

Върху набрашнен плот разточете охладеното тесто на кора в дебелина около 3 мм, изрежете кръгчета, които да паснат на формите за печене и притиснете леко с пръсти. Подредете ги в тава за печене, надупчете с вилица и печете 12-15 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Извадете от фурната и охладете напълно. 

За пълнежа в купа изсипете крем сиренето. Добавете рикотата, пудрата захар и ваниловата паста и сока и кората от лайм. Разбъркайте с шпатула до пълното смесване на продуктите и дръжте в хладилник до момента на сервиране. 

Прехвърлете крема в пош и напълнете охладените основи за тарталетите. Всяка гарнирайте с малини, боровинки и листа мента. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара