Париж-Брест

Френска класика

10.01.2016 Всички рецепти от този автор →
150 мин.

30 МИН » 120 МИН

Трудно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Масло - 110 г
  • Брашно - 160 г
  • Захар - 1 ч.л.
  • Сол - 1/2 ч.л.
  • Яйца - 4-5 броя
  • Вода - 200 мл
  • Яйце за намазване - 1 брой
За крема
  • Прясно мляко - 300 мл
  • Захар - 70 г
Цена: 12 лева

Goodlife: Париж-Брест

Начин На Приготвяне

  • 1

    За еклеровия венец

    Загрейте фурната до 220 градуса. С молив очертайте кръг с диаметър 22-23 сантиметра и обърнете хартията с молива надолу. В касерола на средно силен огън загрейте водата задно с маслото и захарта и след като маслото се разтопи добавете брашното. Гответе 3-4 минути при непрекъснато бъркане, докато сместа стане гладка и започне да се отделя от стените на съда.Прехвърлете тестото в купа и оставете за 5 минути да се охлади.

  • 2

    Оформете венеца върху хартията за печене

    Добавете яйцата едно по едно, като добавяте ново яйце, след като предишното е поето напълно от сместа. Сместа трябва да е гладка, еднородна и мека. Прехвърлете тестото в пош. В ъгълчетата на хартията за печене сложете по малко тесто, за да залепне за тавата. С пош оформете еклери по очертаната вече линия като са на малко разстояние един от друг, за да могат да залепнат. За да избегнете разкъсване на еклеровия венец може да оформите кръг от непрекъсната линия тесто. С мокра ръка загладете връхчетата на еклерите и намажете добре с разбито яйце.

  • 3

    Печете в загрята до 190 градуса фурна

    Печете около 10 минути, намалете температурата до 190 градуса и печете още 30 минути, докато еклерите станат златисти. Изключете фурната, набодете еклерите на няколко места с остър нож, за да излезе парата и оставете на отворена врата около час, за да изсъхнат добре.

  • 4

    Пригответе крема за пълнежа и разбийте сметаната

    В касерола смесете млякото, захарта и ванилията и загрейте без да кипва като бъркате често. В купа разбийте жълтъците, нишестето и 2 супени лъжици захар. Като бъркате непрекъснато наливайте по малко от топлото мляко, докато излеете почти цялото. Върнете сместа в съда за готвене и гответе 2-3 минути, на средно силен огън, докато крема се сгъсти. Свалете съда от котлона, добавете нарязаното на парченца масло и разбъркайте добре. Прехвърлете крема в купа, която сложете в ледено студена вода. В кухненски робот разбийте сметана със захарта и ванилията.

  • 5

    Напълнете венеца с крем

    Разрежете внимателно еклеровия венец на две с нож за хляб, свалете горната част и с лъжичка сложете от крема в кухината на всяко еклерче. Отгоре шприцовайте розички от разбитата сметана и покрийте с горната част на венеца.

  • 6

    Поръсете с пудра захар

    Поръсете с пудра захар и поднесете.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара