Торта от бадемови целувки с шоколадов крем
Хрупкави целувки с копринено мек шоколадов крем
ПРОДУКТИ:
- Белтъци - 6 броя
- Бяла захар - 300 г
- Сурови белени бадеми - 180 г
- Царевично нишесте - 1 с.л.
- Сол - Щипка
- Жълтъци - 6 броя
- Черен шоколад - 250 г
- Меко масло - 375 г
- Бяла захар - 200 г
- Вода - 125 мл
- Ванилена шушулка - 1 брой
- Печени лешници - 100 г
Торта с бадемови целувки и шоколадов крем
Начин На Приготвяне
-
1
Започнете с приготвянето на блатовете
Загрейте фурната до 150 градуса. В купа сложете белтъците и солта и разбийте на средна скорост до получаването на хубава пяна.
-
2
Добавете захарта
Добавете захарта, увеличете скоростта на разбиване и разбивайте около 10 минути до получаването на гъста целувчена смес.
-
3
Добавете смлените бадеми
Смелете бадемите на дребно, смесете ги с царевичното нишесте и добавете към целувчената смес. Разбъркайте добре със сладкарска шпатула до получаването на еднородна смес.
-
4
Оформете блатовете
Върху хартия за печене очертайте 3 кръга с диаметър 23 сантиметра. Прехвърлете сместа за целувките в пош с обикновен накрайник и оформете блатовете като започнете от центъра на кръга.
-
5
Изпечете блатовете
Печете 90 минути, докато целувките изсъхнат и станат кремави на цвят. Извадете и охладете напълно, преди да продължите.
-
6
Пригответе крема
Докато целувките се пекат пригответе крема. Начупете шоколада на парчета и разтопете на водна баня. Оставете да се охлади.
-
7
Пригответе захарният сироп
В касерола налейте водата, добавете захарта и варете 4 минути.
-
8
Разбийте масото на пяна
Мекото масло сложете в купа и с кухненски робот разбийте на пухкава пяна.
-
9
Разбийте жълтъците на пяна
С миксер или кухненски робот разбийте жълтъците докото побелеят и станат на гъста пяна. Добавете към тях семенцата ванилия.
-
10
Налейте захарният сироп
При непрекъснато бъркане добавете към жълтъците на тънка струйка охладеният захарен сироп. Разбивайте 7-8 минути, докато сместа се сгъсти и изстине.
-
11
Добавете шоколада и маслото
Уверете се, че сместа е напълно изстинала и добавете маслото, а след това и шоколада. разбъркайте добре до получаването на еднородна смес.
-
12
Подредете тортата
Намажете дъното на плато за торта с малко крем, за да може блата да залепне и сложете първия блат. Отгоре сложете 1/3 от крема и продължете с останалите блатове и крем. Покрийте тортата цели или натрошени лешници.
-
13
Охладете добре преди да поднестее
Приберете тортата на студено поне за 2 часа и поднесете. При разрязването внимавайте да не натрошите блатовете.
Подобни рецепти
