Торта от бадемови целувки с шоколадов крем

Хрупкави целувки с копринено мек шоколадов крем

09.03.2016 Всички рецепти от този автор →
120 мин.

30 МИН » 90 МИН

Трудно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Белтъци - 6 броя
  • Бяла захар - 300 г
  • Сурови белени бадеми - 180 г
  • Царевично нишесте - 1 с.л.
  • Сол - Щипка
За шоколадовия крем
  • Жълтъци - 6 броя
  • Черен шоколад - 250 г
  • Меко масло - 375 г
  • Бяла захар - 200 г
  • Вода - 125 мл
  • Ванилена шушулка - 1 брой
За декорация
  • Печени лешници - 100 г
Цена: 20 лева

Торта с бадемови целувки и шоколадов крем

Начин На Приготвяне

  • 1

    Започнете с приготвянето на блатовете

    Загрейте фурната до 150 градуса. В купа сложете белтъците и солта и разбийте на средна скорост до получаването на хубава пяна.

  • 2

    Добавете захарта

    Добавете захарта, увеличете скоростта на разбиване и разбивайте около 10 минути до получаването на гъста целувчена смес.

  • 3

    Добавете смлените бадеми

    Смелете бадемите на дребно, смесете ги с царевичното нишесте и добавете към целувчената смес. Разбъркайте добре със сладкарска шпатула до получаването на еднородна смес.

  • 4

    Оформете блатовете

    Върху хартия за печене очертайте 3 кръга с диаметър 23 сантиметра. Прехвърлете сместа за целувките в пош с обикновен накрайник и оформете блатовете като започнете от центъра на кръга.

  • 5

    Изпечете блатовете

    Печете 90 минути, докато целувките изсъхнат и станат кремави на цвят. Извадете и охладете напълно, преди да продължите.

  • 6

    Пригответе крема

    Докато целувките се пекат пригответе крема. Начупете шоколада на парчета и разтопете на водна баня. Оставете да се охлади.

  • 7

    Пригответе захарният сироп

    В касерола налейте водата, добавете захарта и варете 4 минути.

  • 8

    Разбийте масото на пяна

    Мекото масло сложете в купа и с кухненски робот разбийте на пухкава пяна.

  • 9

    Разбийте жълтъците на пяна

    С миксер или кухненски робот разбийте жълтъците докото побелеят и станат на гъста пяна. Добавете към тях семенцата ванилия.

  • 10

    Налейте захарният сироп

    При непрекъснато бъркане добавете към жълтъците на тънка струйка охладеният захарен сироп. Разбивайте 7-8 минути, докато сместа се сгъсти и изстине.

  • 11

    Добавете шоколада и маслото

    Уверете се, че сместа е напълно изстинала и добавете маслото, а след това и шоколада. разбъркайте добре до получаването на еднородна смес.

  • 12

    Подредете тортата

    Намажете дъното на плато за торта с малко крем, за да може блата да залепне и сложете първия блат. Отгоре сложете 1/3 от крема и продължете с останалите блатове и крем. Покрийте тортата цели или натрошени лешници.

  • 13

    Охладете добре преди да поднестее

    Приберете тортата на студено поне за 2 часа и поднесете. При разрязването внимавайте да не натрошите блатовете.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара