Галет с ябълки и круши
Поднесете с крем от маскарпоне и крема сирене
Галет с ябълки и круши, поднесен с крем от маскарпоне и крема сиренe. Подробна версия на видеото.
Необходими пособия, за да приготвите тази рецепта:
Кухненски блендер ( може да замесите и на ръка), кухненска везна, тава за печене, хартия за печене, белачка или нож за зеленчуци, нож, четка за намазване, фолио за свежо съхранение, точилка, 2 средно големи купи
ПРОДУКТИ:
- Брашно - 200 г
- Масло - 120 г
- Захар - 60 г
- Студена вода - 3-4 с.л.
- Круши - 2 броя
- Сладки ябълки - 3 броя
- Захар - 3-4 с.л.
- Канела - 1 ч.л.
- Жълтък - 1 брой
- Масло - 15 г
- Мармалад от кайсии - 3-4 с.л.
- Маскарпоне - 250 г
- Крема сирене - 125 г
- Пудра захар - 50 г
- Лимонов сок - 2-3 с.л.
- Лимонова кора - На вкус
Начин На Приготвяне
-
1
Смесете сухите съставки за тестото
В блендер сложете брашното, захарта и щипка сол. Разбъркайте, за да се смесят.
-
2
Замесете тестото
Добавете нарязаното на кубчета студено масло и водата. Блендирайте, докато сместа започне да се оформя на топка.
-
3
Охладете за 30 минути
Извадете тестото от блендера, завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 30 минути.
-
4
Подгответе плодовете за пълнежа
Обелете ябълките и крушите, почистете от семената и нарежете на тънки филийки. Полейте плодовете с лимонов сок и разбъркайте. Дребните парченца нарежете на кубчета и отделете в купа. Поръсете плодовете със захарта смесена с канелата и разбъркайте.
-
5
Разточете тестото и загрейте фурната
Върху набрашнена повърхност разточете тестото на кръг с дебелина 3-4 милиметра. Загрейте фурната до 190 градуса
-
6
Разстелете тестото върху хартия за печене
Прехвърлете в тава покрита с хартия за печене и в средата сложете дребните парченца плод.
-
7
Оформете сладкиша
Подредете филийките ябълка и круша като оставите борд от 3-4 сантиметра непокрито с плодове тесто. Края на тестото прегънете навътре върху част от плодовете.
-
8
Намажете ръба с разбит жълтък
Намажете ръба с разбит жълтък и поръсете с канелена захар. Отгоре разпределете масло, нарязано на малки кубчета.
-
9
Глазирайте сладкиша с конфитюра
Печете 35-40 минути. 10 минути преди края намажете плодовете със затопления кайсиев конфитюр
-
10
Пригответе крема за сервиране
За да приготвите крема, смесете всички продукти в купа и разбийте добре. Дръжте в хладилника до сервиране
-
11
Охладете преди сервиране
Охладете за 10 минути. Поднесете крем от маскарпоне