Галет с ябълки и круши

Поднесете с крем от маскарпоне и крема сирене

16.03.2020 Всички рецепти от този автор →
50 мин.

10 МИН » 40 МИН

Лесно
5 - 6 порции

Галет с ябълки и круши, поднесен с крем от маскарпоне и крема сиренe. Подробна версия на видеото.

Необходими пособия, за да приготвите тази рецепта:

Кухненски блендер ( може да замесите и на ръка), кухненска везна, тава за печене, хартия за печене, белачка или нож за зеленчуци, нож, четка за намазване, фолио за свежо съхранение, точилка, 2 средно големи купи

ПРОДУКТИ:

  • Брашно - 200 г
  • Масло - 120 г
  • Захар - 60 г
  • Студена вода - 3-4 с.л.
За пълнежа
  • Круши - 2 броя
  • Сладки ябълки - 3 броя
  • Захар - 3-4 с.л.
  • Канела - 1 ч.л.
За печенето
  • Жълтък - 1 брой
  • Масло - 15 г
  • Мармалад от кайсии - 3-4 с.л.
За сервиране
  • Маскарпоне - 250 г
  • Крема сирене - 125 г
  • Пудра захар - 50 г
  • Лимонов сок - 2-3 с.л.
  • Лимонова кора - На вкус
Цена: 13 лева

 

 

Начин На Приготвяне

  • 1

    Смесете сухите съставки за тестото

    В блендер сложете брашното, захарта и щипка сол. Разбъркайте, за да се смесят.

  • 2

    Замесете тестото

    Добавете нарязаното на кубчета студено масло и водата. Блендирайте, докато сместа започне да се оформя на топка.

  • 3

    Охладете за 30 минути

    Извадете тестото от блендера, завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 30 минути.

  • 4

    Подгответе плодовете за пълнежа

    Обелете ябълките и крушите, почистете от семената и нарежете на тънки филийки. Полейте плодовете с лимонов сок и разбъркайте. Дребните парченца нарежете на кубчета и отделете в купа. Поръсете плодовете със захарта смесена с канелата и разбъркайте.

  • 5

    Разточете тестото и загрейте фурната

    Върху набрашнена повърхност разточете тестото на кръг с дебелина 3-4 милиметра. Загрейте фурната до 190 градуса

  • 6

    Разстелете тестото върху хартия за печене

    Прехвърлете в тава покрита с хартия за печене и в средата сложете дребните парченца плод.

  • 7

    Оформете сладкиша

    Подредете филийките ябълка и круша като оставите борд от 3-4 сантиметра непокрито с плодове тесто. Края на тестото прегънете навътре върху част от плодовете.

  • 8

    Намажете ръба с разбит жълтък

    Намажете ръба с разбит жълтък и поръсете с канелена захар. Отгоре разпределете масло, нарязано на малки кубчета.

  • 9

    Глазирайте сладкиша с конфитюра

    Печете 35-40 минути. 10 минути преди края намажете плодовете със затопления кайсиев конфитюр

  • 10

    Пригответе крема за сервиране

    За да приготвите крема, смесете всички продукти в купа и разбийте добре. Дръжте в хладилника до сервиране

  • 11

    Охладете преди сервиране

    Охладете за 10 минути. Поднесете крем от маскарпоне

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара