8 тайни, които правят храненето навън много по-приятно
Най-важната от тях: спрете да се храните навън в неделя!
Признайте си: харчите повече пари в ресторанти, отколкото за всичко друго (с изключение евентуално на обувки).
Ето осем трика, с които да превърнете всяко хранене навън в прекрасно изживяване. Време е да си поръчате така желаната бутилка розе!
Открийте какво консумира главният готвач
Вместо да питате сервитьора какво препоръчва (той обикновено ще отговори с най-безопасното и най-популярно ястие), запитайте какво предястие прави главният готвач за себе си в обедната почивка. Най-вероятно това е най-вкусното ястие в менюто.
Поръчвайте вино на бутилка
Ако можете да убедите партньора/партньорката си да консумирате едно и също вино, поръчката на бутилка винаги е по-евтина от поръчването на вино на чаша. (Бонус: не се налага да чакате сервитьора да ви носи следваща чаша.)
Отидете в ресторанта отрано
Следвайте примера на по-старите хора: храненето по-рано е по-смислено и полезно. Не само че ресторантите няма да са толкова претъпкани, но и ще получите най-добрите и пресни месни разфасовки за вечерта.
Проучете тоалетната
Това винаги е приоритет - когато пробвате нов ресторант, отидете до тоалетната, преди дори да огледате менюто. Ако там е мръсно, отидете някъде другаде. (Ако тоалетната е в такъв вид, само си представете как изглежда кухнята!)
Поискайте сметката заедно с поръчката
Ако времето ви е ограничено (или вече знаете, че няма да вземате десерт), поискайте от сервитьора сметката още в момента на даването на поръчката. Така ще намалите стреса от бързо минаващото време и ще се концентрирате върху наслаждението от храната.
Поръчвайте само разядки
Защо да се спирате на едно ястие, когато можете да похапнете по малко от пет различни ястия? А и ще спестите пари - предястията обикновено са два пъти по-скъпи от разядките, но рядко ви дават двойно повече храна.
Избягвайте уикенди и празници
Когато ресторантът е претъпкан, е почти гарантирано, че персоналът ще бърза да изпроводи гостите възможно най-бързо. Качеството на храната и обслужването със сигурност страдат от такова бързане. Гответе у дома в пикови периоди и запазете специалната вечеря за спокойна делнична вечер.
Кажете ясно дали храната ви харесва
Независимо дали обичате или мразите поднесената ви храна, изразете го ясно и недвусмислено (но любезно). Ако бургерът е бил твърде суров, кажете на мениджъра, вместо да се мръщите на сервитьора и да оставите негативен отзив в Yelp. От друга страна, ако харесвате примерно макароните със сирене, похвалете ги, така че ресторантьорът да ги запази в менюто!
Бадемов сладкиш
08.01.2025
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015