8 тайни, които правят храненето навън много по-приятно

Най-важната от тях: спрете да се храните навън в неделя!

Признайте си: харчите повече пари в ресторанти, отколкото за всичко друго (с изключение евентуално на обувки).

Ето осем трика, с които да превърнете всяко хранене навън в прекрасно изживяване. Време е да си поръчате така желаната бутилка розе!

Открийте какво консумира главният готвач

Вместо да питате сервитьора какво препоръчва (той обикновено ще отговори с най-безопасното и най-популярно ястие), запитайте какво предястие прави главният готвач за себе си в обедната почивка. Най-вероятно това е най-вкусното ястие в менюто.

Поръчвайте вино на бутилка

Ако можете да убедите партньора/партньорката си да консумирате едно и също вино, поръчката на бутилка винаги е по-евтина от поръчването на вино на чаша. (Бонус: не се налага да чакате сервитьора да ви носи следваща чаша.)

Отидете в ресторанта отрано

Следвайте примера на по-старите хора: храненето по-рано е по-смислено и полезно. Не само че ресторантите няма да са толкова претъпкани, но и ще получите най-добрите и пресни месни разфасовки за вечерта.

Проучете тоалетната

Това винаги е приоритет - когато пробвате нов ресторант, отидете до тоалетната, преди дори да огледате менюто. Ако там е мръсно, отидете някъде другаде. (Ако тоалетната е в такъв вид, само си представете как изглежда кухнята!)

Поискайте сметката заедно с поръчката

Ако времето ви е ограничено (или вече знаете, че няма да вземате десерт), поискайте от сервитьора сметката още в момента на даването на поръчката. Така ще намалите стреса от бързо минаващото време и ще се концентрирате върху наслаждението от храната.

Поръчвайте само разядки

Защо да се спирате на едно ястие, когато можете да похапнете по малко от пет различни ястия? А и ще спестите пари - предястията обикновено са два пъти по-скъпи от разядките, но рядко ви дават двойно повече храна.

Избягвайте уикенди и празници

Когато ресторантът е претъпкан, е почти гарантирано, че персоналът ще бърза да изпроводи гостите възможно най-бързо. Качеството на храната и обслужването със сигурност страдат от такова бързане. Гответе у дома в пикови периоди и запазете специалната вечеря за спокойна делнична вечер.

Кажете ясно дали храната ви харесва

Независимо дали обичате или мразите поднесената ви храна, изразете го ясно и недвусмислено (но любезно). Ако бургерът е бил твърде суров, кажете на мениджъра, вместо да се мръщите на сервитьора и да оставите негативен отзив в Yelp. От друга страна, ако харесвате примерно макароните със сирене, похвалете ги, така че ресторантьорът да ги запази в менюто!

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара