7 грешки, които всеки прави в магазина за вино

Съветвайте се с продавачите

За много хора посещението в местния магазин за вино е плашещо и предизвикващо тревога изживяване. Единственото, което желаете да направите, е да влезете и да излезете с бутилка вино, която да ви допадне. Но в състоянието си на паника вероятно ще направите някои грешки, които може да ви оставят не особено очаровани от бутилката, когато най-после се доберете до къщи.

Ето седем от най-разпространените такива грешки.

Не-разговарянето с продавачите

Това е вероятно грешката, която се случва най-често. Да, има служители в магазини за вино, които са сноби, но тези хора са малцинство. В повечето случаи работещите там се интересуват и вълнуват от виното, което продават, което означава, че най-вероятно са консумирали повечето вина по рафтовете. Имате насреща човек, готов всъщност да ви насочи към вино, което е вероятно да харесате, защото го е пробвал и преди. Само трябва да сте склонни да разговаряте с тях.

Опасенията да върнете бутилка с некачествено вино

Всички сме попадали в такава ситуация: прибирате се вкъщи с купената бутилка и след като я отворите, откривате, че нещо не е наред. Повечето хора в тази ситуация просто я изливат в канала, но не го правете; вместо това просто върнете бутилката в магазина. Знаем какво ще кажете – “ами ако на виното в бутилката му няма нищо и в магазина изглеждам като пълен глупак?”

Ако има магазин, в който да се държат с вас така, той така или иначе не заслужава да му давате парите си. Всеки самоуважаващ се магазин, загрижен за клиентите си, ще приеме обратно виното, независимо дали то наистина е некачествено.

Вманиачаването по цената

Всички искат да си тръгнат от магазина с евтина бутилка, която също така да е вкусна, но това е трудно, освен ако сте склонни да разговаряте с хората в магазина. Ако вместо това се пробвате да избирате сами, важно е да помните, че отправната цена за качество е някъде около 20 лв. Ако похарчите 20 лв или повече, вероятно е да си тръгнете от магазина с добра бутилка вино, която да ви хареса. При по-малка сума, може да е трудно да намерите качествено вино сред по-масово произвежданите предложения.

Залагането на сигурно

Ако не излизате от зоната си на комфорт, как ще бъдете поразени от ново вино? Лесно и безопасно е да поемете към българския, френския или италианския раздел на магазина, но от време на време пробвайте и вино от по-екзотични и редки региони - примерно Гърция. Ще се радвате, че сте го направили.

Избягването на винтовите капачки

За мнозина винтовата капачка изглежда още означава по-нискокачествено вино. Но това далеч не е така. Много уважавани винопроизводители бутилират виното си с винтови капачки, защото така то се запазва от досег с корка, което означава, че е по-маловероятно бутилката с винтова капачка да бъде върната от недоволни клиенти, а вие да се притеснявате за това дали виното ви е пострадало от досега с тапата.

Пропускането на отстъпката за покупка на кашон

Когато отиваме в магазина, обикновено търсим да купим една-две бутилки, но ако купите цял кашон, често получавате 10-15% отстъпка от цената. Освен това наличието на допълнително вино винаги е от полза. Не знаете кога ще се наложи да посрещате гости без предизвестие или кога ще получите покана в последния момент за вечерно парти на приятел.

Купуването на вино в последния момент

Понякога тази ситуация е неизбежна. Но когато можете да я избегнете, постарайте се да не купувате виното в последния миг! Винаги е по-добре да купувате, когато имате време наистина да се разходите и разгледате в магазина и да разговаряте със служителите му. Това ще ви спре да направите бърза покупка, от която да не сте доволни по-късно, и ще ви даде време да обмислите всички алтернативи, пред които сте изправени. Друг начин да избегнете тази ситуация е като просто купите кашон от харесало ви вино, както вече споменахме по-горе.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара