Източник: Flickr

Как да приготвяте фенел

Ръководство за начинаещи

Фенелът е изключително гъвкав зеленчук, който расте лесно, запазва се добре и е основа за много ястия, от разядки до десерти, особено в италианската кухня.

Със специфични, но деликатни анасонови нотки, вариращи по сила, в зависимост от това дали се консумира суров или готвен, познанията как да използвате фенел ви дават достъп до един прекрасен и полезен зеленчук.

Ако сте начинаещи по отношение на фенела, ето просто ръководство как да започнете; от разрязването на луковицата до техниките на готвене.

Купуване на фенел

Когато избирате луковицата с фенел, внимавайте за различията в половете в зависимост от рецептата. По-заоблената и ниска дебела мъжка луковица е идеална за употреба сурова, а по-дългата и плоска женска луковица е по-подходяща за готвене.

Как се разрязва луковица фенел?

Фенелът е прост и гъвкав зеленчук, който запазва формата си, независимо дали го режете на тънки ленти с V-образно ренде или прилагате уменията си с ножа.

Той може също така просто да се разрязва на клиновидни парчета или четвъртинки, след като се премахне стеблото, в зависимост от това за какво ще го използвате.

Мелиса Кларк от New York Times обяснява как да махнете дървесното стебло и да режете.

Рязане на фенел

Какво можете да правите с фенел?

Фенелът може да се консумира суров, да се нарязва на ивички или клиновидни парчета и да се топи в сосове или зехтин като разядка.

Салатите с фенел са прекрасен начин да се наслаждавате на пресния фенел, който добавя елегантност и структурираност в салатите.

Как да готвите фенел?

Готвенето на фенел омекотява вкуса и текстурата. Варен, приготвен на пара, задушен или печен, фенелът придобива нова, неустоима сочност и дълбочина на вкуса.

Той се съчетава добре с риба, морски продукти и бели меса, но може да устои и на по-силни вкусове от рода на джинжифил.

Прости рецепти с фенел

По-долу ще откриете селекция от вкусни рецепти за суров и готвен фенел: от освежаващи вегетариански салати до съчетания с морски продукти и месо.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Fine Dining Lovers

29.07.2019 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара