Киш с гъби и праз

Прясна мащерка, червенa чушка и сирене гауда

Източник: Goodlife.bg

11.07.2019 Всички рецепти от този автор →
90 мин.

50 МИН » 40 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Брашно - 200 г
  • Масло - 110 г
  • Яйца - 1 брой
  • Сол - 1 щипка
  • Прясна мащерка - 1 ч.л.
За плънката
  • Гъби - 500 г
  • Праз - 1 стрък
  • Яйца - 2 броя
  • Прясно мляко - 125 мл
  • Зехтин - 6 с.л.
  • Червена чушка - 1 брой
  • Масло - 45 г
  • Прясна мащерка - 1 ч.л.
  • Сирене гауда - 100 г
  • Сол - 1 ч.л.
  • Черен пипер - На вкус
До 12 лв

Киш с гъби и праз

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пригответе тестото

    Сложете брашното в купа, добавете нарязаното на кубчета студено масло и щипка сол и разбъркайте добре, докато сместа стане на трохи. Добавете разбитото яйце и 1 ч.л. студена вода разбъркайте до ронлива тесто.

  • 2

    Охладете да 40 минути

    Омесете за кратко, докато стане гладко, увийте във фолио за свежо съхранение и охладете в хладилник за 30-40 минути.

  • 3

    Пригответе плънката

    В тиган загрейте 2 с.л. от зехтина и 15 г масло и запържете половината гъби до златисто за 7-8 минути. Извадете ги в купа, сложете 2 с.л. зехтин и 15 г масло и изпържете останалите гъби.

  • 4

    Запържете лука и чушката

    В същия тиган загрейте останалите зехтин и масло и сотирайте нарязания на колелца праз и чушката нарязана на тънки ивички за 4-5 минути.

  • 5

    Оставете зеленчуците да се охладят

    Изсипете в купата при гъбите, овкусете със сол и черен пипер и охладете за 10 минути, като разбъркате няколко пъти.

  • 6

    Разбийте яйцата

    В купа разбийте яйцата и млякото, подправете със сол и черен пипер, сложете мащерката и половината от сиренето настъргано на едро ренде. Разбъркайте и изсипете при зеленчуците.

  • 7

    Разточете тестото

    Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност и го поставете в тавичка с диаметър 23 сантиметра, като покриете и стените. Изрежете тестото което излиза от ръба на съда и изсипете плънката.

  • 8

    Печете в предварително загрята фурна

    Сложете отгоре останалото сирене нарязано на кубчета и печете 40 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

  • 9

    Охладете преди да извадите от формата

    Охладете за 5 минути преди да извадите от формата. Може да поднесете както топъл, така и охладен до стайна температура.

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара