Печена паста със сьомга

и Philadelphia Light

ПРОДУКТИ:

  • 350 г - паста конкильони
  • 30 г - масло
  • 1 с.л. - зехтин
  • 4 стръка - пресен лук
  • 50 мл - пълномаслена сметана
  • 1 опаковка - Philadelphia Light
  • 280 г - топло-пушена сьомга
  • 200 г - замразен грах
  • 100 г - аспержи
  • кора от - 1 лимон
  • 3 с.л. - ситно нарязан копър
  • 100 г - настъргана моцарела

Начин на приготвяне

Сложете крем сиренето Philadelphia Light в купа, добавете сметаната и разбъркайте.

Сварете пастата в голямо количество подсолена вода, 3 минути по-малко от указаното на опаковката.

Загрейте фурната до 180°C.

Когато пастата е почти готова, в съд подходящ за фурна и диаметър 24 см загрейте зехтина и маслото и сотирайте ситно нарязания пресен лук за 1-2 минути. Прецедете пастата и запазете малко от водата от варенето.

Свалете съда с лука от котлона и добавете пастата, граха, нарязаните на колелца аспержи и целите връхчета, крем сиренето със сметана, лимоновата кора и ситно нарязания копър. Добавете накъсаното филе риба и около 200-250 мл от водата, в която е варена пастата. Разбъркайте добре, поръсете с настърганата моцарела и печете 20 минути.

Поръсете с малко прясно смлян черен пипер и сервирайте пастата топла.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара