
ПРОДУКТИ:
- 350 г - паста конкильони
- 30 г - масло
- 1 с.л. - зехтин
- 4 стръка - пресен лук
- 50 мл - пълномаслена сметана
- 1 опаковка - Philadelphia Light
- 280 г - топло-пушена сьомга
- 200 г - замразен грах
- 100 г - аспержи
- кора от - 1 лимон
- 3 с.л. - ситно нарязан копър
- 100 г - настъргана моцарела
Начин на приготвяне
Сложете крем сиренето Philadelphia Light в купа, добавете сметаната и разбъркайте.
Сварете пастата в голямо количество подсолена вода, 3 минути по-малко от указаното на опаковката.
Загрейте фурната до 180°C.
Когато пастата е почти готова, в съд подходящ за фурна и диаметър 24 см загрейте зехтина и маслото и сотирайте ситно нарязания пресен лук за 1-2 минути. Прецедете пастата и запазете малко от водата от варенето.
Свалете съда с лука от котлона и добавете пастата, граха, нарязаните на колелца аспержи и целите връхчета, крем сиренето със сметана, лимоновата кора и ситно нарязания копър. Добавете накъсаното филе риба и около 200-250 мл от водата, в която е варена пастата. Разбъркайте добре, поръсете с настърганата моцарела и печете 20 минути.
Поръсете с малко прясно смлян черен пипер и сервирайте пастата топла.
Чушки бюрек
27.09.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
