Чийзкейк с Philadelphia, маково семе и боровинки

с хрупкава основа и кремообразен пълнеж

ПРОДУКТИ:

  • 100 г - захар
  • 125 г - меко масло
  • 1 с.л. - лимонова кора
  • 1 - яйце
  • 200 г - брашно
  • 2 с.л. - маково семе
  • 1/2 ч.л. - сода за хляб
  • 1 с.л. - ванилов екстракт
  • 1/4 ч.л. - сол
  • 100 г - заквасена сметана
за пълнежа
  • 1 опаковка - Philadelphia
  • 40 мл - пълномаслена сметана
  • 2 с.л. - захар
  • 4 - жълтъка
  • 1 с.л. - ванилов екстракт
  • 170 г - боровинки
  • пудра захар - за сервиране

 

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 175°C.

Покрийте с хартия за печене форма с падащо дъно и диаметър 26 см и намажете с масло дъното и стените.

В купа сложете маслото, захарта и лимоновата кора и разбийте за 2-3 минути до получаване на пухкава смес. 

Добавете яйцето и ваниловият екстракт и разбийте. Сложете брашното, маковите семена, содата, солта и сметаната и разбийте до пълното смесване на продуктите.

Изсипете сместа в подготвената форма и с лъжица оформете борд, който е малко по-висок от основата, който да задържи крема.

Пригответе крема. Разбийте крем сиренето Philadelphia със сметаната. 

В купа сложете жълтъците, ваниловият екстракт и разбитото крем сирене Philadelphia. 

Изсипете крема върху основата, поръсете с половината боровинки и печете 30 минути.

Извадете съда от фурната, добавете останалите боровинки отгоре и печете още 20 минути.

Охладете чийзкейка за 10-15 минути и извадете от формата. Приберете в хладилник за поне 2 часа.

Поръсете с пудра захар и сервирайте.

 

 

 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара