
Чийзкейк с Philadelphia, маково семе и боровинки
с хрупкава основа и кремообразен пълнеж
ПРОДУКТИ:
- 100 г - захар
- 125 г - меко масло
- 1 с.л. - лимонова кора
- 1 - яйце
- 200 г - брашно
- 2 с.л. - маково семе
- 1/2 ч.л. - сода за хляб
- 1 с.л. - ванилов екстракт
- 1/4 ч.л. - сол
- 100 г - заквасена сметана
- 1 опаковка - Philadelphia
- 40 мл - пълномаслена сметана
- 2 с.л. - захар
- 4 - жълтъка
- 1 с.л. - ванилов екстракт
- 170 г - боровинки
- пудра захар - за сервиране
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 175°C.
Покрийте с хартия за печене форма с падащо дъно и диаметър 26 см и намажете с масло дъното и стените.
В купа сложете маслото, захарта и лимоновата кора и разбийте за 2-3 минути до получаване на пухкава смес.
Добавете яйцето и ваниловият екстракт и разбийте. Сложете брашното, маковите семена, содата, солта и сметаната и разбийте до пълното смесване на продуктите.
Изсипете сместа в подготвената форма и с лъжица оформете борд, който е малко по-висок от основата, който да задържи крема.
Пригответе крема. Разбийте крем сиренето Philadelphia със сметаната.
В купа сложете жълтъците, ваниловият екстракт и разбитото крем сирене Philadelphia.
Изсипете крема върху основата, поръсете с половината боровинки и печете 30 минути.
Извадете съда от фурната, добавете останалите боровинки отгоре и печете още 20 минути.
Охладете чийзкейка за 10-15 минути и извадете от формата. Приберете в хладилник за поне 2 часа.
Поръсете с пудра захар и сервирайте.
Печени маслини с Philadelphia крем
29.05.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
