Печени маслини с Philadelphia крем

и крекери

ПРОДУКТИ:

  • 300 г - маслини без костилка
  • 60 мл - зехтин
  • 6 смачкани скилидки - чесън
  • 1 глава шалот - разрязан на четири
  • 1 лимон - нарязан на клинове
  • 2 стръкчета - прясна мащерка
  • 2 стръкчета - пресен риган
  • 1 ч.л. - чили на люспи
за крем сиренето
  • 1 опаковка - крем сирене Philadelphia Original XXL
  • 100 г - краве сирене
  • 2 с.л - мед
  • черен пипер - на вкус
за крекерите
  • 75 г - нарязано на кубчета студено масло
  • 50 г - крем сирене Philadelphia Original
  • 100 г - бяло брашно
  • 100 г - брашно от спелта
  • 100 г - настърган пармезан
  • 4 с.л. - запечен сусам
  • 3-4 с.л. - бяло вино

Начин на приготвяне

В купата на кухненски робот сложете двата вида брашно и нарязаното на кубчета студено масло.

Смелете до получаването на трохи и сложете настъргания пармезан и 50 г крем сирене Philadelphia. Добавете сусама, смелете и при работещ уред налейте виното. 

Прехвърлете на кухненския плот, оформете на диск, завийте с фолио сложете в хладилник за 15 минути. 

Загрейте фурната до 200 градуса. 

Върху леко набрашнен плот разточете тестото на кора с дебелина около 4-5 милиметра. Прехвърлете в тава за печене, покрита с хартия и нарежете на дълги, правоъгълни парчета. 

Печете 10-12 минути, докато крекерите станат златисто кафяви. 

Загрейте фурната до 220 градуса. 

В съд за печене сложете маслините, зехтина, чесъна, шалота, лимона, билките и щипка чили. Разбъркайте и печете 20-25 минути. 

В купата на кухненски робот сложете крем сиренето Philadelphia, натрошете саламуреното сирене и смелете.

Прибавете меда и черния пипер и разбъркайте до получаването на кремообразна смес. 

В купа сложете от овкусеното крем сирене. Гарнирайте с топлите печени маслини, крекери и листа пресен риган. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара