ПРОДУКТИ:
- 300 г - маслини без костилка
- 60 мл - зехтин
- 6 смачкани скилидки - чесън
- 1 глава шалот - разрязан на четири
- 1 лимон - нарязан на клинове
- 2 стръкчета - прясна мащерка
- 2 стръкчета - пресен риган
- 1 ч.л. - чили на люспи
- 1 опаковка - крем сирене Philadelphia Original XXL
- 100 г - краве сирене
- 2 с.л - мед
- черен пипер - на вкус
- 75 г - нарязано на кубчета студено масло
- 50 г - крем сирене Philadelphia Original
- 100 г - бяло брашно
- 100 г - брашно от спелта
- 100 г - настърган пармезан
- 4 с.л. - запечен сусам
- 3-4 с.л. - бяло вино
Начин на приготвяне
В купата на кухненски робот сложете двата вида брашно и нарязаното на кубчета студено масло.
Смелете до получаването на трохи и сложете настъргания пармезан и 50 г крем сирене Philadelphia. Добавете сусама, смелете и при работещ уред налейте виното.
Прехвърлете на кухненския плот, оформете на диск, завийте с фолио сложете в хладилник за 15 минути.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Върху леко набрашнен плот разточете тестото на кора с дебелина около 4-5 милиметра. Прехвърлете в тава за печене, покрита с хартия и нарежете на дълги, правоъгълни парчета.
Печете 10-12 минути, докато крекерите станат златисто кафяви.
Загрейте фурната до 220 градуса.
В съд за печене сложете маслините, зехтина, чесъна, шалота, лимона, билките и щипка чили. Разбъркайте и печете 20-25 минути.
В купата на кухненски робот сложете крем сиренето Philadelphia, натрошете саламуреното сирене и смелете.
Прибавете меда и черния пипер и разбъркайте до получаването на кремообразна смес.
В купа сложете от овкусеното крем сирене. Гарнирайте с топлите печени маслини, крекери и листа пресен риган.
Бадемов сладкиш
08.01.2025
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015