Чийзкейк с Philadelphia

и джинджифилови човечета

ПРОДУКТИ:

  • 150 г - бял шоколад
  • 1 опаковка - крем сирене Philadelphia Original XXL
  • 150 г - захар
  • 2 ч.л. - ванилов екстракт
  • кора от - 1 портокал
  • 1 с.л. - портокалов сок
  • 240 мл - пълномаслена сметана
за джинджифиловите човечета
  • 90 г - меко масло
  • 90 г - тъмно кафява захар
  • 100 г - меласа
  • 1 - жълтък
  • 240 г - брашно
  • 1 с.л. - какао
  • 1/2 ч.л. - сода за хляб
  • 1 ч.л. - джинджифил
  • 1/2 ч.л. - канела
  • щипка - карамфил
  • щипка - сол
  • щипка - черен пипер
за соса с плодове
  • 250 г - микс горски плодове
  • 50 мл - червено вино
  • 2 с.л. - захар
  • 1/2 ч.л. - канела
  • 1/2 ч.л. - кардамон
  • 1/4 ч.л. - индийско орехче
  • 1/4 ч.л. - джинджифил
  • сок и кора от - 1 портокал
за украса
  • захаросани червени боровинки -
  • клонки пресен розмарин -

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на джинджифиловите човечета. В купа сложете маслото, захарта и меласата. Разбийте, добавете жълтъка и смесете.

В купа смесете брашното, бакпулвера, содата, какаото и подправките. На части добавете към сместа с маслото и разбийте до пълното смесване на продуктите.

Прехвърлете върху кухненския плот и омесете. Поръсете с брашно и разточете на кора с дебелина около 4-5 мм.

Загрейте фурната до 190 градуса.

Изрежете с резец за сладки 8-9 човечета и подредете в тава покрита с хартия за печене.

Омесете отново останалото тесто, разточете на кора и сложете в тавата до човечетата. Загрейте фурната до 190 градуса. Печете бисквитките 9-10 минути и охладете.

Разтопете шоколада на водна баня и оставете настрана.

В купа сложете крем сиренето Philadelphia, пудрата захар, ваниловият екстракт, портокаловите сок и кора и разбийте с миксер до гладка паста за 3-4 минути.

Прибавете охладения шоколад и прехвърлете в голяма купа.

В купа сложете сметаната и разбийте до меки връхчета. На части я прибавете към сместа с крем сирене и разбъркайте с шпатула.

В малка касерола сложете всички продукти за плодовия сос, покрийте с капак и гответе на ниска температура 7-10 минути. Свалете от котлона и охладете.

В чаши за сервиране разпределете натрошеното изпечено тесто. С лъжица или пош сложете чийзкейк сместа и приберете в хладилник за 2-3 часа или цяла нощ.

Преди сервиране гарнирайте с плодовия сос, джинджифилово човече и захаросани боровинки. Поставете клонка розмарин и сервирайте. 

 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара