Навици, които ще изпълнят животът ви с покой

Време е да сложите малко ред

Изхвърлете, продайте или дарете всичко, което не ви е необходимо.

Заложете на минимализма и преценете какво от това, което притежавате, ви е излишно.

Реклама

 

Ако има нещо, което незабавно да ви избавя от тревожността и да ви успокоява, то е именно да направите избора да задържите единствено физическите неща, които изпълняват определена функция или имат положителен смисъл за вас.

Организирайте всичко, което правите. Наистина всичко.

Всички необходими документи трябва да бъдат подадени, сметките ви трябва да бъдат организирани на мига, в който стигнат до вратата ви.

Дрехите ви трябва да се съхраняват в леснодостъпен вид, ежедневно необходимите ви вещи трябва винаги да са поставени някъде, където лесно да ги откриете.

Това ще ви избави от много догадки и пипкане в търсене на точно определена вещ, която използвате само веднъж на две седмици (но пък когато ви потрябва, е жизненоважна).

Не консумирайте това, което не ви е нужно.

Това е другата, по-сложна половина от отърваването от всичко, което не използвате: не бива да купувате още боклуци, за да го замените.

Купувайте само храната, която ще изядете, и бъдете много селективни какви дрехи и продукти купувате.

Наистина ли ще ги използвате? Дали въобще наистина ги желаете, или просто искате да се почувствате по-добре в момента?

Повярвайте ми: по-стабилната банкова сметка и увереността, че имате по-голям самоконтрол ще оставят много по-приятно усещане (както и поддържането на максимално опростени условия около вас, които е по-лесно да поддържате).

Поставяйте себе си над професионалния си живот, колкото може по-често.

Безспорно има и някои изключения - например когато трябва да си изпълнявате задълженията и да жертвате няколко минути допълнителен сън в името на важен имейл - и в това няма нищо лошо, стига да сте с нагласата, че вие не сте работата ви. Вие сте много повече от това, което правите и печелите.

Правете нещо, което да ви докарва до медитативно състояние.

Ако седенето с кръстосани крака и дълбокото дишане не са вашата страст, намерете нещо, което е.

Правете това, което ви прави наистина стъпили на земята и присъстващи в момента. Ако това означава да карате дълго със свалени прозорци и надута на максимум музика, правете го.

Ако е танци, правете го в стаята си всеки ден. Ако е рисуване, предвидете време и за това.

Научете се да превръщате ежедневните задължения в терапевтични практики... например къпането.

Трябва да го правите така или иначе, а комбинацията от гореща вода, физическият акт на "пречистване" и релаксът от горещ душ или дълга вана в края на дълъг ден го прави идеална ежедневна практика за облекчаване на стреса.

Запалете свещ, слушайте музика и използвайте соли, за да се прочистите. Бъдете медитативни в ритуалите си и се концентрирайте върху акта на отпускане и изчистване.

В прав текст

Не се притеснявайте за воденето на история на живота си... подобно на книгата с цитати, просто нахвърляйте идеите, прозренията и наблюденията, които имате в ежедневния си живот.

Започнете да си водите книга с цитати.

Тя е колекция от идеи, цитати и пасажи, които особено ви вдъхновяват или ви карат да се замислите, обобщени и организирани удобно, така че да имате достъп до каквато информация прецените, че ви е нужна.

Предвидете раздели за "вдъхновение", "изцеление", "връзки" или "работа," и следете всички малки неща, на които попадате и ви вдъхновяват.

Непоследователно си водете дневник.

Не се притеснявайте за воденето на история на живота си... подобно на книгата с цитати, просто нахвърляйте идеите, прозренията и наблюденията, които имате в ежедневния си живот.

Връщайте се към миналото и размишлявайте върху нещата, които най-много ви провокират да ги изразите, и те ще ви дадат ориентир какво трябва да промените или да правите повече или по-малко в живота си.

Палете свещи вечер.

Самият пламък е омайващ и успокояващ; той ще придаде на дома ви по-приятен аромат и като цяло ще ви създаде красива среда.

Плащайте само в брой.

Трудно е, докато това се превърне в навик, но после няма изобщо да можете да си представите как някога сте го правили другояче.

Така сте по-съзнателни за какво харчите пари (и осъзнавате до каква степен малките неща се трупат), помага ви да спазвате бюджета си и напълно премахва страха "дали след тази покупка ще се окажа на червено" (което никога не бива да се случва).

Повтаряйте си мантри.

Дори и да ви изглежда твърде ню ейдж в началото, повярвайте ми, това е толкова изключително ефективно, че всъщност ще започнете да се замисляте какво си повтаряте, след като видите колко силен ефект има тази практика.

Когато чувствате, че нещо не ви достига, или искате повече от нещо, кажете, че "сте" това нещо. Например: "Аз съм в безопасност." "Аз съм във финансово изобилие." "Аз винаги имам кой да се грижи за мен."

"Аз съм успешен." Вие полагате основите на самоизпълняващо се пророчество. "Аз съм" е най-ефективната "молитва", която можете да изречете.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Huffington Post

21.12.2019 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара