Гордън Рамзи съветва обезсърчените готвачи

... и реално всички нас

Гордън Рамзи може и да не е първият човек, към който бихте се обърнали за съвет, когато сте се сблъскали с непреодолимо препятствие, но очевидно точно това е сторил един млад готвач - в Reddit. И

Рамзи му е отговорил!

И, което е още по-странно, се е държал любезно!

И впрочем неговият съвет е доста подходящ за всички нас, когато се окажем затънали в готварска рутина.

Реклама

 

Лесно е да разберем защо млад готвач, работещ в силно стресиращата среда на кухнята на удостоен със звезди от "Мишлен" ресторант, би могъл да бъде на ръба на нервния срив.

Според нас и готвещите у дома често сами си стоварват огромно бреме на натиск - да направим вечерята прекрасна, после да го постигнем и на следващата вечер. (И на по-следващата, и така нататък.)

И при това да се опитваме да правим това, докато балансираме бюджета си и купуваме органична храна - и се опитваме всичко да бъде здравословно. (Но прекрасно - и на вкус, и на вид!)

Много е лесно да навлезете в рутина, когато готвенето вече просто не е забавно, и на моменти се чудим защо изобщо го правим.

Съветът на Рамзи, обобщен накратко, е да си дадете почивка.

И буквално, и фигуративно.

Отдръпнете се и си дайте малко време да си поемете дъх от това, което правите ежедневно.

У дома това може би означава да излезете със семейството си и да се храните навън. Или да направите пауза от новите рецепти и просто да готвите от доказано успешния си арсенал от безпогрешно реализуеми ястия.

Или да си вземете почивка от тези скучни, ежедневни ястия и да отворите на случаен принцип готварската книга.

Отпуснете се и направете нещо различно.

А ако все още се чувствате кофти, попътувайте из Сардиния и Сицилия, както Рамзи е направил в ранните си години на кариерата си.

Ако и това не даде резултат, нямаме представа какво друго би могло да го постигне.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара