Перфектните бисквити с парченца шоколад

5 грешки, които да избягвате...

Бисквитите с парченца шоколад са сред най-обичаните типове сладости. Тези вечни лакомства са спечелили симпатията на всички - и всъщност те вероятно са първото, което много от нас са се научили да пекат.

Независимо дали тепърва се пробвате за първи път с тези класически бисквити, или ги правите от години, ето няколко разпространени грешки, които да избягвате, преди да приготвите следващата тава с бисквити.

1. Избор на неправилна рецепта

Всички имаме собствени представи какво представлява перфектната бисквита с парченца шоколад — мека, дъвчаща, тънка, хрупкава, наподобяваща кекс и така нататък. Преди дори да извадите брашното, уверете се, че сте избрали рецепта, която да ви удовлетворява.

Реклама

 

Съвет: Изберете рецепта, базирана на типа бисквити, които обичате най-много. 

Ако обичате дъвчащи бисквити, търсете рецепти с голямо съдържание на влажност.

За хрупкави бисквити, рецептата трябва да изобилства и от мазнина, от захар.

За меки, подобни на кейк бисквити, търсете рецепти с висока влажност, които съдържат малко мазнина и захар.

2. Прекаленото смесване на тестото.

Колкото повече смесвате и работите по тестото след добавяне на брашното, толкова повече глутен се образува, което може да доведе до бисквити, които са твърди и корави.

Съвет: След добавяне на брашното, просто смесвайте, докато не се вижда вече отделно брашно.

3. Недостатъчно размесване на парченцата шоколад.

Някога правили ли сте тава с бисквити с парченца шоколад, където някои от тях имат изключително много шоколад във всяка хапка, а други са предимно тесто?

Съвет: За да размесите добре шоколадовите парченца, без да месите прекалено тестото, внимателно загъвайте парченцата в тестото със загребващо движение, докато те не се разпределят равномерно.

4. Неоформяне на равни по размер топчета тесто за бисквити.

Когато топчетата от тесто за бисквити са с различни размери, бисквитите ще се пекат с различна скорост. По-малките топчета тесто ще се препекат или изгорят, а по-големите може да останат сурови в средата.

Съвет: Вместо да ги оформяте на ръка, използвайте лъжица за сладолед, или супена лъжица, за да оформите еднакви по размер топчета тесто.

5. Поставяне на бисквитите твърде близо една до друга на листа хартия за печене.

Бисквитите ще се разпростират при печенето. Когато топчетата тесто са разположени твърде близо на листа хартия за печене, има риск да получите голям кейк от бисквити, вместо отделните бисквити, които желаете.

Съвет: Бисквитите имат нужда от пространство, за да се разширят по време на печенето. Поставете неизпечените топчета тесто на разстояние около 5 см. Ако е необходимо, направете няколко тави с бисквити.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара