Източник: Pexels.com

Как домашната ви пица да има вкус на такава от истинска пицария

Майстори-пицари споделят тайните си

Не се съмняваме, че повечето от вас обичат да си похапват пица - но същевременно никак не обичат да плащат за доставки.

За щастие приготвянето на пица у дома не е толкова трудно, и тя има много по-добър вкус от подгрятата полуфабрикатна пица от фризера.

За да подобрим начина, по който правим пица у дома, разпитахме няколко истински готвачи за съвети, и ги споделяме с вас.

Ако ги овладеете, с лекота ще впечатлите дори самите себе си с уменията си за приготвяне на пица.

1. Използвайте подходящ тип брашно

Ако има едно, за което всички пицари са единодушни, то е, че универсалното брашно просто не върши работа за приготвяне на пица у дома.

Трябва да използвате специално пица брашно тип 00. То съдържа повече глутен от универсалното брашно, което му помага да получите перфектна дъвчаща, хрупкава коричка на пицата.

2. Подправяйте тестото

Пицарите съветват новаците в областта на пиците да не игнорират една изключително важна съставка: солта.

Съвет: Подправяйте тестото с малко сол. Имайте предвид солеността на топингите, които възнамерявате да използвате, но тестото ще има нужда нужда от известно овкусяване, тъй като все пак се прави от брашно.

Без адекватно подправяне, тестото ще е с безличен вкус, което ще доведе до недостатъчно добра тестена основа.

3. Не използвайте предварително настъргано сирене

Предварително настърганото сирене категорично не е начин да приготвите отлична пица в домашни условия. Използвайте пълномаслена моцарела с ниска влажност.

Можете да направите и тънка, хрупкава пица, с топинг от кремообразна бурата.

4. Поддържайте соса максимално опростен

Много е важно да не използвате базиран на паста или пюре сос. Започнете с намачкани цели домати за паста, или приготвен от цели домати сос. Ако нямате времето да правите на пюре пресни домати и да започнете напълно начисто, купете си консерва с домати, добавете сол, пипер, чесън и босилек/риган в тенджера на печката и сте готови.

Някои пицари залагат на още по-проста концепция, избирайки изобщо да не варят предварително соса. Според тях, доматите трябва да имат вкус на домати, не на сос за спагети... Те не варят доматите, защото получават сос при перфектната топлинна обработка върху пицата, когато тя се намира във фурната, заедно с другите съставки.

5. Прясното е най-добро

Когато избирате какъв топинг да добавите към пицата, мислете какви продукти са в сезон в момента. Дивият лук и аспержите са прекрасни през пролетта; патладжанът и пресният босилек имат божествен вкус през лятото; а през зимата, сушените меса и зелените растения вършат отлична работа.

Що се отнася до доматите, освен ако не сте в пика на лятото, избирайте консервирани. 

6. Предварително нагрейте тавата

Много професионални кухни за пица използват тухлени пещи. Приемаме, че нямате кухня, разполагаща с такава, така че предварителното нагряване на тавата (или керамичната или метална плоча за пица, ако употребявате такава) ще ви помогне да получите приятна хрупкава долна коричка.

7. Дайте жега!

Едно от предимствата на тухлената пещ е, че тя може да се нагорещи повече, отколкото е възможно в домашна кухня.

Ето защо мотото е "колкото по-горещо, толкова по-добре", когато става дума за печене на пица в домашни условия. Нагорещете фурната до максималните градуси, с които разполага фурната ви.

Опирайки се на тези съвети, любимата ви рецепта за тесто и топинги, следващата ви домашна пица ще стане истински хит. Сега идва трудната част — да изберете какви да са топингите!

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара