Източник: Pirelli

Календарът за 2016 на Pirelli е тук

Поглед към официалните снимки за най-прочутия календар в света

Календарът на Pirelli, прочут с бляскавите си голи портрети, както и с ексклузивността си, е неузнаваем в 43-то си издание.

PIRELLI CALENDAR 2016 Preview by Annie Leibovitz Photographer

Преди часове, в Лондон фотографът Ани Лейбовиц и Pirelli представиха новата си концепция за календара, залагаща на 13 влиятелни жени с различен произход и достижения, фотографирани облечени в доста повече дрехи в сравнение с предишните календари.

Яо Чен, Наталия Водянова, Катлийн Кенеди, Агнес Гунд с внучката й Сейди Рейн Хоуп-Гунд, Серина Уилямс, Мелъди Хобсън, Фран Лебовиц, Ава Дюверне, Тави Гевинсън, Ширин Нешат, Йоко Оно, Пати Смит и Ейми Шумър са лицата в новото издание на календара.

"Трябваха ни повече от 12 месеца," коментира Лейбовиц, която е контролирала изцяло подбора на участниците в проекта.

"Няма начало или край, можехме да продължим до безкрайност."

Въпреки че Pirelli в миналото имаха репутацията на създатели на свръх-секси календари, и за целта привличаха модни фотографи и топмодели, Лейбовиц отбелязва, че италианската компания е била основната движеща сила зад тази промяна.

"Те дойдоха при мен, заявявайки, че искат да направят нещо различно, но съм ги пускала да влизат в студиото, след като започнах да снимам," разкрива Лейбовиц, пояснявайки, че е имала пълния творчески контрол над снимките.

Въведение: Яо Чен

С над 70 млн. последователи в социалните медии в Китай, Чен е една от най-прочутите жени на Земята.

Филмовата и телевизионна актриса, започнала да поддържа микроблог в китайския сайт Weibo, сега използва влиянието си като първи китайски посланик на добра воля на ООН, и се среща с бежанци от Мианмар, Сомалия и Сирия.

Март: Агнес Гунд и Сейди Рейн Хоуп-Гунд

Ентусиазмът по отношение на изкуството очевидно присъства в семейство Гунд. Агнес понастоящем е почетен президент и председател на международния съвет на Музея за съвременно изкуство в Ню Йорк (MoMA), както и председател на борда на MoMA PS1. Междувременно внучката й Сейди е студент в университета "Браун", където изучава фотография и медии.

Април: Серина Уилямс

Уилямс не е спряла да променя женския тенис през годините - с 21 спечелени Големи шлема, и като първата афроамериканка, оглавила ранглистата, Серина без съмнение е най-разпознаваемото лице на тениса.

Август: Тави Гевинсън

На 12-годишна възраст Гевинсън стартира своя блог Style Rookie, където използва успешно познанията си за модата, както и публикува снимки на самата себе си, облечена в любимите й находки в магазините за втора употреба.

На 15 години тя създава онлайн изданието Rookie като безопасно пространство, в което да общуват тийнейджърки.

Сега връстничката на тези тийнейджърки се концентрира върху изгряващата си актьорска кариера, след като бе избрана за пиесата на Кенет Лонерган "This is Our Youth", чиято премиера беше в Чикаго, а понастоящем се играе на Бродуей.

Ноември: Пати Смит

Едно от най-емблематичните лица в американската музика, Смит поема на мисия за спасяване на рокендрола преди 40 години.

Тя е сред най-важните фигури в историята на нюйоркските клубове, включително CBGB, а първата й плоча "Horses" се счита за един от най-влиятелните рок-албуми.

Декември: Ейми Шумър

Стендъп комедиантката и актриса е прочута с дейността си на предела на феминизма с многократно награждаваната й ТВ поредица Inside Amy Schumer.

Лейбовиц разказва за позирането на Шумър по бельо: "Тя напълно разбираше, че това е концептуална фотография. Това щеше да бъде важен аспект от снимките. И тя беше склонна да изиграе тази роля.

Притеснявах се за нея, и я питах: 'Чувстваш ли се некомфортно?' А тя отвърна: 'Ти бъзикаш ли се? Обичам тялото си!'."

Календарът на Pirelli за 2016: бекстейдж

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Harper's Bazaar

01.12.2015 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара