Десет най-важни качества на отличните готвачи
Страст, отношение към детайла, бързи решения
Конкуренцията между готвачите е ожесточена, особено сред тези, стремящи се към най-високите позиции в най-модните световни ресторанти. Елитните готвачи, които са известни по цял свят, имат доста общи качества, които ги отличават от останалите.
Ето някои качества, които обединяват най-добрите готвачи:
Креативност
Отличният готвач трябва да бъде много креативен и винаги склонен да пробва нещо ново. Креативността вдъхновява както приготвянето на самото ястие, така и визията и поднасянето на храната, което е много важно за цялостното изживяване на клиентите.
Страст
Отличният готвач изпитва огромна страст към храната и готвенето. Той се наслаждава на процеса на селектиране на храни, приготвяне на ястия и създаване на менюта.
Бизнес-усет
Отличният готвач има много добър усет за бизнес и ръководи кухня, която прави качествени храни, но е и финансово ефективна и резултатна.
Отношение към детайла
Отличният готвач обръща внимание и на най-дребните детайли. Готвенето е наука и всяка съставка и мярка имат конкретна роля, която готвачът трябва през цялото време да осъзнава.
Екипен дух
Отличният готвач разбира, че е част от по-голям екип от хора, приготвящи храната, и че всички трябва да работят в хармония, за да гарантират навременното създаване на качествена храна. Готвачите също така трябва да работят успешно с персонала на трапезарията и мениджмънта.
Практика
Отличният готвач знае, че приготвянето на храна изисква техника и умения, които се постигат с години на практика. Отличният готвач никога не спира да усъвършенства техниките си.
Всеобхватност
Отличният готвач е майстор в изпълнението на много задачи едновременно. Един готвач може да отговаря за няколко елемента на ястието, които трябва да се издадат едновременно, и той трябва да може да гарантира, че всичко е готово в точния момент.
Отдаденост на качеството
Отличният готвач винаги се посвещава на създаването на ястие с най-високо качество. Той търси най-добрите съставки и използва най-добрите техники, за да осигури най-добрия възможен продукт.
Бързи решения
Отличният готвач може да мисли бързо и да взема адекватни решения, когато възникнат проблеми. Заради естеството на бизнеса с приготвяне на храна, решаването на проблеми трябва да става бързо, за да остават удовлетворени клиентите и работата на ресторанта да върви гладко и максимално оптимизирано.
Издържане на критика
Отличният готвач може да понесе критика от клиентите си. Не всеки ще хареса винаги това, което готвачът приготвя, и добрият готвач добре знае, че не бива да приема лично негативните отзиви.
Пиле със скариди и зеленчуци
30.08.2024
Тарталети с Philadelphia
02.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015