Станете по-добри готвачи още сега

Неща, които можете да направите...

Не ви е необходима кулинарна школа. Не ви трябва и скъпо оборудване. Дори нямате нужда от чак толкова много опит. Единственото, което ви е необходимо, за да бъдете по-добри готвачи още сега, са малко познания. Или, в случая с този списък, малки съвети.

Драскайте в готварските си книги.

Супата би спечелила от повече домати? Пилешкото е имало нужда от още 10 минути във фурната? Отбележете си го и никога повече няма да повторите същата грешка.

Овладейте бързата туршия.

Разбийте малко сол и захар в бял оцет. Налейте върху тънко нарязани сурови зеленчуци. Изчакайте 20 минути. Консумирайте.

Занесете ножовете си да ги подостри професионален ножар.

Може и да имате брус или точило за ножове у дома, но поне веднъж годишно наемете професионалист, за да съживи тези ножове. Ще режете по-бързо, по-прецизно - и ако щете вярвайте - по-безопасно.

Четири думи, които да не забравяте: семейна опаковка пилешки бутчета.

Пилешките гърди са скъпи и качеството им намалява с времето; бутчетата са по-сочни, по-евтини и с по-богат вкус.

Изхвърлете повечето подправки — особено смления кимион.

Мляните подправки губят бързо качествата си. Помиришете ги — ако не миришат на нищо, и вкусът няма да е на нищо. Ако пък вкусът им липсва, готвите с безвкусен кафяв прах.

Присъединете се към фермерски колектив.

Ще разширите кулинарните си хоризонти, като намерите начини да използвате всички пресни продукти, достъпни оттам.

Сменете незалепващия тиган.

Дали бърканите ви яйца се плъзгат от тигана, ако не използвате олио или масло? Би трябвало да го правят. Може би е време за ъпгрейд.

Третирайте подправките си по начина, по който го правите с цветята.

Няма нищо по-лошо от увехнали подправки. Следващия път подкастрете стръковете и поставете магданоза в чаша с вода, поставете отгоре найлонова торбичка и го пъхнете в хладилника.

Вземете си V-образно ренде и не се бойте да го използвате.

Искате красиви печени картофи или перфектни жулиени от моркови? Купете си V-образно ренде. Страх ви е да не се порежете? Носете устойчива на порязване ръкавица за безопасност, докато не се чувствате достатъчно спокойни, за да го използвате с голи ръце.

Удвоете порцията ориз (или киноа, или булгур, или…)

Наличието на сготвени зърнени храни в хладилника означава, че пърженият ориз, пилафът и разнообразни салати се приготвят за минути.

Уверете се, че работният ви плот е добре осветен.

40-ватовата крушка на капака на фурната не е достатъчна. Вземете си евтина лампа с щипка от железарията, така че да виждате добре какво правите.

Купете си хартия за печене.

Върху какво иначе ще печете зеленчуци? Как иначе ще направите бърза вечеря с риба или сирене в пергамент?

Заредете се с евтино месо за готвене.

Фризер, пълен с печени вратове на пуки и телешки изрезки с кост ще ви гарантира, че винаги при нужда можете да направите бульон.

Пазете корите от пармезан и ги замразете за по-късен момент.

Помните ли какво ви казахме за евтините парчета месо? Мислете за корите от пармезан като за костите на сиренето.

Поставете капака на тенджерата, за да заври водата по-бързо.

Изглежда очевидно, но ако случайно не сте го знаели - е, вече го знаете.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Еpicurious

03.12.2017 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара