Как да се подготвите за вечерно парти

Няколко съвета, които ще ви помогнат да планирате

Как да направите перфектното вечерно парти в днешния натоварен и забързан живот. За да постигнете идеалния сценарий ви е нужна малко подготовка в аванс.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да планирате и огранизирате парти без стрес.

Седмица по-рано изпробвайте менюто

В прав текст

Вечерното парти не е най-добрият момент да изпробвате рецепта, която никога не сте правили.

Въпреки че някои смелчаци обичат да изпробват нови рецепти за специални гости, ви препоръчваме да изпробвате менюто предварително.

Вечерното парти не е най-добрият момент да изпробвате рецепта, която никога не сте правили (освен ако много харесвате елемента на изненада).

Ако сте се вдъхновили и сте въодушевени от идеята да пробвате нещо ново, направете го поне веднъж преди това, или, още по-добре, изберете изпробвано и доказано меню, което се чувствате комфортно да приготвяте.

Пригответе всичко, което можете, предварително

Най-лесният начин да се подготвите за парти е да изберете ястия, които можете да направите предварително. Хлябове и печива могат да бъдат направени поне ден по-рано, или седмици по-рано, ако ги замразите.

Има ястия, които се подобряват с течение на времето: в тази категория попадат задушено, печено, салати с кейл, някои видове паста.

Ето няколко перфектни предложения за подготовка предварително: задушени пилешки бутчета, салата с кейл и кокосова торта, или сладко-пикантно отлежало през нощта свинско, печени зеленчуци и салата с ечемик, и кекс със зехтин.

В деня преди партито

Подгответе съставките

Ако имате ястия, които не могат да отлежават добре (примерно агнешко или ризото) не мислете, че не можете да се подготвите предварително.

Направете предварителната подготовка - нарязване на ситно на зеленчуци, или отмерване на съставките — на предния ден или на сутринта, за да спестите време по време на готвенето.

Репетирайте напитките

Лесно е да се концентрирате върху храната и да забравите за напитките.

Хубаво е да сте подготвени: извадете бутилките и изстудете, тези които имат нужда, пригответе чаши, вземете лед, уверете се, че знаете къде са тирбушонът и шейкърът. Може да ви изглежда като малък детайл, но си заслужава да бъде планирано предварително, така че всички да са доволни с питие в ръка през цялата вечер.  

Декорирайте

Отрязването и аранжирането на цветя винаги отнема повече време, отколкото си мислите, че ще отнеме. За щастие, пресните цветя издържат дълго, така че може да ги купите и поставете във ваза на предния ден. Същото важи и за други декорации: картичките, свещи и лампичките могат да бъдат подготвени един ден по-рано.

Подгответе масата

Лесно е да го направите предварително и това ще ви спести време, пък и ще ви помогне да си спомните дали не сте пропуснали нещо, от рода на ножове или салфетки. 

В деня на партито

Сервирайте ястията

Избягвайте да ровите из шкафовете за черпаци или чинии в последния момент. Организирайте предварително: прегледайте всички ястия и намерете съдовете, в които ще ги сервирате, и кухненските принадлежности, които ще са ви нужни.

Пригответе напитките

Ако планирате да сервирате коктейли, направете ги предварително. Напитките често се оставят за последния момент, а е добре да посрещнете хората с коктейл, така че да можете да се концентрирате върху довършването на храната. Пуншът и алкохолните коктейли са добри варианти, така че опреснете познанията си как да ги приготвите.

Облечете се!

В хаоса на готвенето и подготовката, винаги оставяме обличането за последния миг. Подгответе се за рано пристигнали гости, като се облечете поне час преди планираното начало на партито. 

Когато гостите пристигнат, ще сте готови да участвате в партито, вместо да сновете из кухнята в търсене на достатъчно прибори. Което, според нас, е перфектното парти.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара