Крем супа с грах и бекон
Поднесете с препечен хляб и лют сос
ПРОДУКТИ:
- Замразен грах - 400 г
- Бял лук - 1 глава
- Чесън - 3-4 скилидки
- Картофи - 2 броя
- Пилешки бульон - 800 мл
- Сметана - 200 мл
- Бекон - 100 г
- Черен пипер и сол - На вкус
- Багета - 8-10 филийки
- Грюер - 3 с.л.
- Пресен чесън - 1 стрък
- Червено и жълто чили - по 1 брой
- Лайм - 1 брой
- Зехтин - 3-4 с.л.
- Прясна мента - 3-4 клонки
Крем супа с грах и бекон
Начин На Приготвяне
-
1
Нарежете продуктите
Нарежете лука и чесъна на ситно. Обелените картофи и 1/3 от бекона нарежете на малки кубчета
-
2
Запечете бекона
Останалият бекон нарежете на тънки филийки и запържете до хрупкавост в добре загрят сух тиган до хрупкавост. Оставете настрана, докато дойде време за сервириране
-
3
Изпържете зеленчуците
В тенджера на средно силен огън загрейте зехтина и запържете лука за около минута. Добавете бекона и картофите, а след около 2 минути и чесъна.
-
4
Добавете останалите продукти
Налейте малко от бульона, подправете със сол и черен пипер и оставете за 10 минути, на средно силен огън, докато зеленчуците омекнат. Добавете граха и останалия бульон и варете 10-15 минути.
-
5
Ззвършете супата
Налейте сметаната, добавете няколко листенца мента. Разбъркайте добре, пасирайте до гладкост и свалете съда от котлона.
-
6
Запечете багетата в предварително загрята фурна
Нарежете багетата на тънки филийки и запечете в предварително загрята до 220 градуса фурна за 4-5 минути. Поръсете с настърганото сирене и запечете до златисто за 2-3 минути.
-
7
Пригответе соса
За да приготвите соса в купичка смесете нарязаните на тънки колелца люти чушки, чесъна и ситно нарязана мента. Добавете сока от лайм и зехтина. Разбъркайте добре.
-
8
Поднесете супата топла
Поднесете супата поръсена с малко мента, лютият сос и запечената багета.