Крем супа с грах и бекон

Поднесете с препечен хляб и лют сос

10.10.2017 Всички рецепти от този автор →
40мин.

10 МИН » 30 МИН

Лесно
4 - 5 порции

ПРОДУКТИ:

  • Замразен грах - 400 г
  • Бял лук - 1 глава
  • Чесън - 3-4 скилидки
  • Картофи - 2 броя
  • Пилешки бульон - 800 мл
  • Сметана - 200 мл
  • Бекон - 100 г
  • Черен пипер и сол - На вкус
За сервиране
  • Багета - 8-10 филийки
  • Грюер - 3 с.л.
  • Пресен чесън - 1 стрък
  • Червено и жълто чили - по 1 брой
  • Лайм - 1 брой
  • Зехтин - 3-4 с.л.
  • Прясна мента - 3-4 клонки
Цена: 10 лева

Крем супа с грах и бекон

Начин На Приготвяне

  • 1

    Нарежете продуктите

    Нарежете лука и чесъна на ситно. Обелените картофи и 1/3 от бекона нарежете на малки кубчета

  • 2

    Запечете бекона

    Останалият бекон нарежете на тънки филийки и запържете до хрупкавост в добре загрят сух тиган до хрупкавост. Оставете настрана, докато дойде време за сервириране

  • 3

    Изпържете зеленчуците

    В тенджера на средно силен огън загрейте зехтина и запържете лука за около минута. Добавете бекона и картофите, а след около 2 минути и чесъна.

  • 4

    Добавете останалите продукти

    Налейте малко от бульона, подправете със сол и черен пипер и оставете за 10 минути, на средно силен огън, докато зеленчуците омекнат. Добавете граха и останалия бульон и варете 10-15 минути.

  • 5

    Ззвършете супата

    Налейте сметаната, добавете няколко листенца мента. Разбъркайте добре, пасирайте до гладкост и свалете съда от котлона.

  • 6

    Запечете багетата в предварително загрята фурна

    Нарежете багетата на тънки филийки и запечете в предварително загрята до 220 градуса фурна за 4-5 минути. Поръсете с настърганото сирене и запечете до златисто за 2-3 минути.

  • 7

    Пригответе соса

    За да приготвите соса в купичка смесете нарязаните на тънки колелца люти чушки, чесъна и ситно нарязана мента. Добавете сока от лайм и зехтина. Разбъркайте добре.

  • 8

    Поднесете супата топла

    Поднесете супата поръсена с малко мента, лютият сос и запечената багета.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара