Кои ресторанти препоръчват прочутите готвачи в Париж

Ръководство за парижките ресторанти

Париж несъмнено е най-добрият град за гурмани в света. И все пак храненето в гастрономическата столица, преливаща от пекарни, сладкарници, бистра и бирарии, изглежда донякъде стресиращо.

За да ви улесним в планирането на следващото ви пътешествие, обобщихме съветите на популярни готвачи и автори на тема гастрономия, за да подготвим ръководство за парижките ресторанти.
 
Запитахме всеки от тях къде би отишъл да се храни, ако имаше възможност само за едно-единствено хранене в Париж.

Както се оказва, след много размисъл всеки от тях имаше категорично мнение, което да сподели.

Томас Келър: Taillevent

“Този ресторант имаше огромен ефект върху моята кариера. Ако можех да поръчвам от всичко, което ресторантът е предлагал през годините, бих си взел Boudin de Homard за първо ястие, Selle d’Agneau en Rogonnade като предястие, а за десерт Marquise au Chocolat, покрита със сос от шамфъстък.”

Taillevent, 15 Rue Lamennais, Париж 75008


Ерик Рипер: Guy Savoy

“Ако трябваше да се храня само веднъж в Париж, бих отишъл при Ги Савой. Той е страхотен готвач. Обичам неговия стил и харесвам това, което той прави от много години.”

Guy Savoy, 11 quai de Conti, Париж 75006


Лудо Льофевр: Le Chateaubriand

“Първото ми посещение в Le Chateaubriand беше преди около осем години и промени кариерата ми и начина ми на мислене като готвач. Готвачът Инаки Аизпитарте предлагаше невероятна храна в бестро среда без каквито и да е финтифлюшки. Този ресторант в моите представи беше - и все още е - дефиницията за френското движение "бистрономия".

Той е с фиксирано меню, така че няма избор. Но когато един готвач е толкова добър, трябва да му се доверите и да консумирате това, което той поставя пред вас. Опитвам се да се храня там всеки път, в който ходя до Париж.”

Le Chateaubriand, 129 Avenue Parmentier, Париж 75011

Ейприл Блумфилд: Restaurant Allard

“Спомням си за едно място, наречено Restaurant Allard, където храната беше прекрасна. Отидох там с Фъргюс Хендерсън и хапнахме цяла токачка с леща, нудъли и отлично вино.”

Restaurant Allard, 41 Rue Saint-Andre des Arts, Париж 75006


Матю Дженингс: Ribouldingue

Този ресторант предлага всичко, което харесвам в парижката кухня. Ribouldingue е невероятно прост в структурата и подхода си; точно затова и го харесвам.

Готвачката и собственик Надеж Варини е прекарала 10 години в работа с Ив Камдебор, преди да отвори този ресторант, вдъхновен от храната на нейното детинство в Гренобъл.

Обикновено той е препълнен с художници, писатели, готвачи и други хора, желаещи простички и качествени ястия, от рода на daube de boeuf или риба тон на скара върху канапе от разтапящ патладжан. Има много карантия в менюто, която се приготвя сезонно, както и много специална селекция от фермерски сирена, съчетани простичко с мед, хляб и ядки.

Ribouldingue, 10 Rue Saint-Julien le Pauvre, 75005 Париж


Джош Харис: Au Passage

Абсолютно обожавам този ресторант. Той е бурен, весел и топъл. Всички гости се забавляват и тази енергия е заразна. Чувствам се сякаш съм ценен гост, когато съм там.

Храната и виното просто не спират да идват. По отношение на конкретните ястия, няма начин да избера… и менюто се променя толкова често, че би било невъзможно да препоръчам нещо конкретно. Но бих казал да отидете с група приятели, така че да поръчате колкото може повече от менюто в рамките на вечерта.

Последния път, когато ходих, имаше купа миди с бульон с кокосово мляко и кориандър, който беше просто убийствен! Попийте остатъка от бульона с парченце багета и ще останете изключително доволни.

Au Passage, 1 bis, Passage Saint-Sebastien, Париж 75011


Дейвид Лебовиц: A la Biche au Bois

“За класически френски ястия, бих отишъл в A la Biche au Bois, непретенциозен традиционен ресторант. Бих започнал с oeufs mayonnaise, твърдо сварени яйца с корона от акцентирана с дижонска горчица майонеза. Тъй като специалитетът им е дивечът, бих преценил какво в момента е в сезон — еленско, яребица или пъдпъдък — и бих поръчал това.

Те приготвят много добре този тип ястия, като ги поднасят на масата в доста употребявана емайлирана касерола, често с чиния парещо горещи картофи. За десерт съм почитател на "floating island", което не е ястие за всеки, но на мен ми харесва. Това е купа от студен яйчен крем с поширана целувка в средата и лека заливка от карамелен сос.”

A la Biche au Bois, 45 Avenue Ledru-Rollin, Париж 75012


Рейчъл Ху: Bistro Paul Bert

“На този въпрос почти не може да се отговори, но ако трябваше да е само едно хранене, вероятно бих отишла в Bistrot Paul Bert. Това е френско бистро и там ще откриете всички класически ястия за бистро (те се променят леко в зависимост от сезоните и от продуктите, налични на пазара). Бих поръчала foie de veau (тънко рязан телешки черен дроб с карамелизиран лук) с прясна зелена салата с дресинг от прост френски винегрет и хрупкава багета за попиване на сокове. Продължете сд плато със сирена и завършете Paris-Brest, пръстен от парено тесто, пълнен със сладкарски крем с пралини.”

Le Bistro Paul Bert, 18 Rue Paul Bert, Париж 75011

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Williams-Sonoma Taste

19.01.2016 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара