5 полезни неща, които да знаете за пресния джинджифил

Джинджифилът подправя и придава топлота на широка гама от ястия

Независимо дали се използва в чайове и маринати, или в стир фрай и десерти, джинджифилът подправя и придава топлота на широка гама от ястия.

Този възлест корен внася силен и парлив привкус и силен аромат, който носи съвсем лека сладост.

Ето някои неща, които трябва да знаете за това как да използвате оптимално този кухненски помощник.

1. Разчитайте на сетивата си за избора на джинджифил

Ако знаете какво да търсите, лесно ще постигнете максимален вкус от пресния джинджифил. Изберете корен с тънка, лъскава, изпъната кора, със силен и пикантен аромат (да, няма нищо лошо в това да помиришете, преди да купувате!).

2. Пластмасовият плик в отделението за пресни зеленчуци ще запази джинджифила пресен за по-дълго

Има няколко различни начина, по които да съхранявате цял, небелен пресен джинджифил. Но когато го използвате редовно, съхранението му в затварящ се с цип пластмасов плик в отделението за пресни зеленчуци на хладилника е най-добрият вариант за дълготрайна свежест.

3. Настържете и съхранявайте пресния джинджифил във фризера, така че винаги да е готов за употреба.

Не само че подготовката и замразяването веднага са смислен начин да запазите джинджифила пресен за по-дълго, но и така пестите време, когато трябва да подправите сос, стир фрай ястие или смути.

4. Използвайте температура, за да манипулирате вкуса и аромата на джинджифила

Присъствието или отсъствието на топлина влияе на типа вкус, който придава джинджифилът. Суровият джинджифил добавя свежа и пареща лютивина. След готвене обаче джинджифилът, въпреки че остава ароматен, е по-мек и дори сладък.

5. Каквото и да правите, не изхвърляйте обелките

Следващия път, когато белите корен от джинджифил, не бързайте да изхвърлите обелките в боклука. Въпреки че няма да ги консумирате в нормалния им вид, има някои интелигентни начини да ги използвате.

Те например са подходящи за моменти, когато готвите зеленчуци на пара, или правите риба, или варите бульон; можете също да опитате да ги добавите към марината.

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни статии

0 Коментара