Източник: Pexels.com

20 трика в кухнята, за които никой не ви е казвал

Ама как не съм се сетил за това досега?!

Сега ще ви разкрием 20 кухненски трика, които ще направят живота ви много по-лесен.

Те са за най-различни неща, от удължаване свежестта на плодовете и зеленчуците до най-добрите начини да почиствате съдове за готвене и други.

Повечето от тях не изискват особени усилия, а за някои от тях със сигурност ще си кажете "Ама как не съм се сетил за това досега?!".

Как да предотвратите развиването на бактерии в млечните продукти

Този съвет важи и за котидж сирене, и за сметана – и двете нямат особено дълъг срок на годност, така че ето начин да ги накарате да издържат повече. Просто поставете контейнера с котидж сирене или сметана в хладилника с дъното нагоре.

Какво постигате с това? Чрез обръщането на съда се получава ефект на вакуум, който спира растежа на бактериите, предизвикващи разваляне на храната.

Удължете живота на пресните зеленчуци

Ето какво трябва да направите – единствено е нужно да поставите малко хартиени кърпи на рафта на хладилника. Те ще попият излишната влага и ще забавят процеса на загниване.

Как да се уверите, че яйцата са пресни

Ако не сте сигурни, че сте купили пресни яйца, поставете ги в купа, пълна с вода. Пресните яйца ще потънат, а престоялите ще изплуват. Определено трябва да пробвате този простичък, но ефективен трик.

Как да предпазите кафявата захар от втвърдяване и ронене

Първо, трябва да държите кафявата захар в хладилника, и тя няма да се втвърди. Но ако тя вече се е втвърдила, можете да я омекотите, като я поставите в запечатан плик с резен пресен хляб и ябълка.

Резултатите ще ви изненадат.

Как да предотвратите втвърдяването на солта

Това е много просто, но ефективно решение – просто поставете няколко зърна ориз в нея.

Вероятно се питате как работи това? Оризът абсорбира влагата и предотвратява спичането на солта.

Как да предотвратите изсъхването на сиренето

Ако сиренето е изсъхнало твърде бързо, което е довело до втвърдяване и свиване на външните слоеве, водейки до дълбоки пукнатини в повърхността, пробвайте този простичък трик – просто натрийте сиренето с олио или масло.

Ако използвате масло, притиснете го дълбоко в пукнатините и го втривайте в отделените краища.

Как да поддържате маслото прясно

Ако в супермаркета маслото е на разпродажба, можете да купите повече, отколкото ви е нужно в момента, и да го съхранявате в камерата на хладилника.

Маслото издържа там повече от 6 месеца. Забележка: уверете се, че го поставяте в плътно затварящ се плик, така че да не поглъща миризми от други храни.

Как да съживите изветрялото шампанско

Сега ще ви покажем как да направите шампанското си отново пенливо. Ако то е изветряло и вече няма мехурчета, пробвайте този прост трик – просто добавете 1-2 стафиди в него, няколко минути преди консумация.

Как да превърнете пудинга в мус

Просто е – направете пудинга с разбита сметана, вместо с мляко или вода. Приятен апетит!

Как да върнете на захаросания мед естествения му цвят

Знаехте ли, че медът е единственият продукт в света, която не се разваля?

Ако обаче медът ви се захароса, поставете буркана с него в топла вода – докато той не стане прозрачен, което решава проблема ви.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Health Online Central

02.05.2022 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара