
Победителят в играта "Какво ще сготвиш с Philips Airftyer"
Рецептата за Пържено пиле с ароматни зеленчуци и чипс от прошуто
Рецепта номер 4
Автор: Виктория Бонева
Рецепта: Пържено пиле с ароматни зеленчуци и чипс от прошуто
Необходими продукти за 4 порции:
4 големи парчета пиле с кожа - за предпочитане бутчета и/или крилца
100 г прошуто
4-5 моркова
1 глава лук
1 глава чесън
стрък розмарин
1 с.л. зехтин
1 лимон
Сол
Черен пипер
Сушени зелени подправки по избор
Начин на приготвяне:
Морковите се почистват и разполовяват. Лукът се нарязва на дебели шайби. Сокът от лимона се смесва със зехтина, солта, черния пипер и сушените подправки.
С тази смес се намазват парчетата пиле и зеленчуците. МНОГО ВНИМАВАЙТЕ СЪС СОЛТА - прошутото обикновено е доста солено и овкусява доста. Най-отдолу в кошницата на Airfryer се слагат нарязаните зеленчуци, изстисканите половини на лимона, розмарина и разрязаната на половина глава лук.
Отгоре се подрежда пилето (с кожата надолу) . Airfryer се настройва на 195 градуса за 30 минути.
След 15 минути парчетата пиле се обръщат, а върху тях се слага прошутото.
Температурата се намалява на 180 градуса и яденето се пече до изтичане на времето.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
