Източник: Pexels.com

Летете по-лесно с Google Flights

6 трика от Google, които ще улеснят полета ви по-добре от всякакви туристически агенти

Вероятно вече сте чували за Google Flights. Търсачката за полети прави всичко, което бихте очаквали, от рода на намиране на полети на база идеално време за заминаване, пристигане и брой междинни кацания. В крайна сметка, тя разчита на същата технология, която стои и зад KAYAK и Orbitz.

Сайтът обаче включва и още цял куп допълнителни функции, за които не е толкова лесно да се досетите, вероятно защото те са невъобразимо страхотни.

В някои случаи този онлайн инструмент е по-добър от всякакви туристически агенти.

Не ни вярвате? Пробвайте тези шест трика, които ще ви обясним по-долу.

Не знаете къде да отидете? Потърсете общ регион и вижте карта от конкретни цени на полети.

Просто потърсете в Google “flights to Europe” и кликнете на таба Flights под полето за търсене. Появява се карта на целия континент, наравно с цените.

Можете да сравните колко би струвало да летите до Лондон, или до Париж — и можете дори да филтрирате резултатите по тип авиокомпания, продължителност на полета и цена, която сте готови да платите.

Или можете да заложите на “Чувствам се късметлия”, за да оставите Google да планира вашето мечтано пътешествие.

Това, което “Чувствам се късметлия” прави за търсенето, е приложимо и за полетите. Кликнете на карта в Google Flights, изберете точката за заминаване, и кликнете на бутона “Чувствам се късметлия”, за да оставите Google да избере дестинация на база историята ви на търсения и това, което е популярно в момента. Също така ще видите диаграма, показваща ви кога полетите ще са най-евтини.

Google ще ви каже кой полет е най-изгоден от финансова гледна точка.

Карето “Best flights” ви казва кои полети са с най-добра комбинация от цена и скорост, така че да не се налага да решавате дали междинните спирки са добра идея, или прекият полет си струва допълнителните пари.

Google също така обозначава най-добрата алтернатива в зелено. Това е като да имате собствен туристически агент, който да казва: “Ако бях на ваше място, бих направил това.”

Google също така ви показва най-ниската цена за всеки конкретен ден от календара.

Можете да видите цени за пътуването за всеки ден от месеца, като най-евтините дни са обозначени със зелено. Диаграма отдолу ви показва как се очаква цените да спаднат или да се повишат с течение на времето.

Автоматично виждате замени, които ще ви спестят пари.

Ако търсите полет, който има сходна, но по-евтина алтернатива, лентата “Tip” ще ви покаже колко пари ще спестите, ако нямате нищо против да летите по-рано, по-късно или от друго летище. Така можете да прецените ценовата разлика и да решите струва ли си да смените полета.

След като откриете потенциален полет, оставете Google да следи цената за вас.

Ако откриете полет, който ви допада, натиснете бутона “Save This Itinerary” и оставете Google Now да следи цената му. Можете да проверите в приложението на телефона как се променят цените, и Google ще ви изпрати имейл, ако те спаднат драстично.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Huffington Post

23.06.2016 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара