Master of Photography

Ще популяризира фотографията във всичките й форми на себеизразяване

Leica ще бъдат технически доставчик за предстоящото шоу за таланти по Sky TV "Master of Photography".

Предаването, според прес-материалите, “цели да популяризира фотографията във всичките й форми на себеизразяване.”

Всъщност то е най-новото попълнение в непрекъснато разрастващата се гама от жанра ‘American Idol of…’, в духа на Hell’s Kitchen, British Bake Off или Project Runway.

Шоуто ще включва разнородна смесица от 12 фотографи - любители и професионалисти, които ще се конкурират един с друг в рамките на 8 епизода, за да спечелят награда от €150 000 и шанса да проведат собствена авторска изложба.

Въпреки че това звучи на пръв поглед досадно и отегчително, има и някои интересни потенциални характеристики на програмата.

По време на поредицата състезателите ще снимат в студио и на разнообразни локации из Европа, включително Рим, Ирландия, Лондон и Берлин.

Журито също има интересен състав; италианският рекламен фотограф Оливиеро Тоскани, германският градски архитектурен фотограф Рут Блийс Люксембург и британският портретен фотограф Саймън Фредерик.

Нещо повече, водещ на Master of Photography ще бъде уважаваната актриса Изабела Роселини. Това само по себе си би могло да направи шоуто достатъчно заслужаващо внимание за зрителите.

Sky Arts "Master of Photography" Trailer from Leica Camera on Vimeo.

Sky Arts “Master of Photography” Trailer

Майкъл Медсън ще бъде гостуващ “експерт” в един от епизодите. Не сме напълно сигурни какво да очакваме, но той беше публикувал книга за фотографията през 2006 г.

Не са назовани детайли за оборудването, но Leica оповестиха, че ще снабдят всички участници с оборудване от настоящите си серии S, SL и M-System. Това е като допълнение към пълноформатната им компактна камера Leica Q.

Изглежда, че всички участници ще са задължени да използват техника на Leica, което може да усложни състезатели, привикнали с употребата на собствените си камери.

Шоуто ще се излъчва от 21 юли 2016 във Великобритания и Ирландия по Sky Arts, в Италия по Sky Arte HD и в Германия и Австрия по Sky Arts HD.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара