Тарт с домати и грюер

Сладост и цвят от летните домати, гледани в домашната градина

20.08.2019 Всички рецепти от този автор →
110 мин.

70 МИН » 40 МИН

Лесно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • Бяло брашно - 350 г
  • Масло - 250 г
  • Сметана - 100 мл
  • Сол - 1 ч.л.
  • Леденостудена вода - 3-4 с.л.
За плънката
  • Домати - 1.200 кг
  • Бял лук - 1/2 глава
  • Сирене грюер - 130 г
  • Пармезан - 40 г
  • Майонеза - 5 с.л.
  • Яйца - 1 брой
  • Листа босилек - 1 шепа
  • Сол - 1 ч.л.
Цена за 6 порции: 16 лв
Тарт с четири вида домати и сирене грюер

Сладост и цвят от летните домати, гледани в домашната градинаПрез уикенда имахме удоволствието да се заредим със страхотни градински домати от нашите родители. В тарта използвахме четири вида домати - червени, розови, жълти и черни. Получи се много добре и горещо ви го препоръчваме. За край един цитат от нашия син Тео."Хора, това е едно от най-добрите неща, които сте правили напоследък"Рецептата в Goodlife.bg - https://goodlife.bg/article/236-Tart-s-domati-i-gryuer

Posted by Goodlife.bg on Monday, August 10, 2015

Тарт с четири вида домати и сирене грюер

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пригответе тестото

    В купа смесете брашното и солта и разбъркайте добре. Добавете нарязаното на малки кубчета студено масло и с преса намачкайте добре, докато маслото и брашното се смесят, но да се виждат дребни бучки масло. Налейте сметаната и разбъркайте с лъжица. Прехвърлете върху набрашнен плот и бързо омесете на меко тесто. Завийте с фолио и приберете в хладилника за 30 минути. В тава с падащо дъно и диаметър 26 см с пръсти разстелете тестото, като оформите добре борд по стените. Отново приберете в хладилника за 30 минути.

  • 2

    Подгответе доматите

    Почистете измитите домати и ги нарежете на тънки филийки.

  • 3

    Отцедете добре на чиста кърпа

    Подредете нарязаните домати в тава покрита с чиста кърпа и оставете за 30 минути да се отцеди водата.

  • 4

    Пригответе сместа от сирена

    В купа смесете настърганите сирена, майонезата и разбитото яйце. Подправете с малко сол и разбъркайте добре.

  • 5

    Нарежете лука и босилека

    Нарежете босилека на лентички, а лука на тънки полумесеци.

  • 6

    Загрейте фурната до 220 градуса

    Извадете тестото от хладилника, разпръснете лука по дъното и покрийте с половината от сместа със сирената.

  • 7

    Подредете красиво разноцветните домати

    Подредете резенчета домат, като преди да ги ползвате попийте с домакинска хартия излишната влага. Поръсете с босилек и подправете с малко сол. Отгоре разпределете останалата смес от сирена и подредете филийки домат, като ги застъпвате леко. Посолете и полейте с малко зехтин.

  • 8

    Изпечете и охладете преди поднасяне

    Печете 35-40 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. Охладете напълно преди да разрежете и сервирате.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара