Никога не правете това в кухнята

19 неща забранени неща

Кухнята е чудесно място, което често може да бъде и много опасно.

Има горещи повърхности и остри предмети навсякъде, и нещата могат да се развият доста зле, ако не внимавате.

От безобидни ситуации като съсипано ястие до по-сериозни ситуации от типа на тежки изгаряния. 

Ето няколко неща, които никога не бива да правите в кухнята.

Реклама

 

Никога не се опитвайте да уловите падащ нож.

Просто отстъпете назад. 

Не добавяйте сухо брашно или царевично нишесте в гореща течност.

Ще се получат трудни за разбиване бучки. Вместо това добавете сухите съставки първо към студена течност, разбийте я и тогава я добавете в горещата течност. 

Никога не използвайте мокри кухненски ръкавици за държане на горещи тенджери или тигани.

Топлината се предава много по-бързо през мокър плат, отколкото през сух.

Не поставяйте горещ стъклен съд върху мокра повърхност.

Още по-малко го правете с горещ тиган върху стъклена маса. Нито пък изливайте гореща течност върху обикновено стъкло. То ще се счупи и ще предизвика сериозни проблеми (освен ако, естествено, е стъкло тип Pyrex - то е специално създадено да издържа на горещина).

Никога не поднасяйте ястие, без да сте го опитали.

В повечето случаи има нужда от допълнително овкусяване.

Никога не пропускайте да измиете ръцете си след рязане на люти чушки.

Очите ви ще са ви благодарни.

Не бъркайте содата бикарбонат с бакпулвера.

Нещата няма да се получат по начина, по който се надявате. Въпреки че и двете са набухватели, те работят по тотално различен начин. 

Никога не застъргвайте с ножа по дъската за рязане, за да махнете храната от него.

Острието му ще се затъпи неимоверно бързо. 

Не използвайте метални прибори в незалепващ тиган.

Това ще съсипе покритието му. 

Никога не смесвайте вода и горещо олио.

Случват се неприятни пръски и може да получите сериозно изгаряне. 

Не използвайте тъп нож.

Той е много по-опасен от най-острия такъв. 

Никога не се опитвайте да разбивате белтъци, в които има малко жълтък.

Просто няма да се получи. Спестете си времето и огорчението и започнете начисто. 

Не игнорирайте чудесата, които може да направи солта.

Солта е това, което придава добър вкус на храната. Научете се как и кога да я използвате. 

Не забравяйте: горещото стъкло изглежда точно като студеното стъкло.

Но при докосване усещането е много различно. 

Не бъркайте ориза. (Освен ако приготвяте ризото.)

Оризът трябва да бъде оставен да се готви без бъркане за най-добър резултат.

Не гответе бекон гол.

Мазнината пръска. Може да пострадате. 

За перфектни резултати при печене, използвайте кантар, а не чаши и лъжици за отмерване на съставките.

Така ще си гарантирате еднакви резултати при всеки опит. 

Не режете стекове веднага след печене.

Дайте им време да поотлежат, за да запазят соковете си. 

Ако във фурната се запали огън, не отваряйте вратата й.

Отварянето само ще засили огъня, тъй като ще му добави кислород, което утежнява ситуацията. Вместо това изключете фурната и оставете огънят да догори вътре. Ако той не угасва, обадете се на пожарната. 

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Huffington Post

13.02.2017 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара