Източник: Bocusedor

Как да готвите по-добре

13 безплатни съвета

Когато мислите за това как ястията ви да имат по-добър вкус, или как да станете по-добри готвачи, какво първо ви идва наум?

Иска ли ви се да имате парите, които да похарчите за скъпи съставки като зехтин от много висок клас и отлежало сирене?

(Лично аз бих искал да имах бял трюфел на перваза до прозореца през цялото време.)

Или искате да отидете на кулинарно училище и да научите изящното изкуство на френското готвене?

В прав текст

Въпреки че разумното харчене на пари е важно, боравенето с това, което вече имате, е в основата на много отлични кухни по света.

Всички тези неща са чудесни, но има много други начини, по които да подобрите готвенето си още сега, при това без да похарчите и стотинка.

Тук ще откриете 13 абсолютно безплатни начина да изведете готвенето си на ново ниво.

Работете с това, което имате

Голяма част от готвенето изглежда свързана с пари, нали?

Купете си този перфектен кухненски съд за готвене. Непременно дръжте поне три вида сол в шкафа. Имате ли черешов оцет, както и балсамико, червено вино и ориз?

Пазарувайте на фермерския пазар. Дали този домат е най-добрият, който може да бъде? Ами морската храна? Само дива сьомга, моля.

Въпреки че разумното харчене на пари, особено за инструменти и храна, е важно — а добрата храна трябва да има приоритет — боравенето с това, което вече имате, е също толкова важно, и е в основата на много отлични кухни по света.

Пестеливи, изобретателни методи на готвене са създали ястия като хлебна панада, паста фаджоли и други класически "селски" ястия с корени в използването на това, което е налице.

Така че без трюфелова сол, богат стек, пълен набор от медни съдове за готвене, яйца от свободни кокошки или други глезотии на съвременните готвачи, ето 13 начина да направите готвенето си още по-вкусно с помощта само на двете си ръце и кухнята, в която сте.

Реклама

 1. Прочетете старателно рецептата докрай, преди да започнете.

Това е чест съвет, но всъщност има нещо много вярно! Колко пъти сте стигали до средата на рецептата и сте откривали, че сте забравили съставка, или сте добавили нещо наведнъж, когато е трябвало да бъде разделено на части? (Да, и аз вдигам неловко ръка.)

Изчитането на рецептата докрай и отделянето на време, за да си я преразкажете със собствени думи в главата ви ще ви помогне не само да готвите малко по-добре, но и ще ви научина базовата механика какво се случва в нея.

2. По-добре е да сложите обяда на масата малко по-късно, така че да започнете да готвите сред чист работен плот

Това е нещо, което аз установявам, че трябва да помня винаги. Профучавам през натоварен работен ден, после се хвърлям в кухнята, избутвайки вчерашната купа за закуска и тиган за паста от пътя си.

По-добър избор би било да поема дълбоко дъх, да почистя и - да, вечерята да позакъснее малко, но да се насладя на процеса на приготвянето й в по-разчистено пространство.

3. Отделете ежедневно време за почистване на хладилника.

Една от най-големите спънки за приятното готвене за мен е да се чувствам сякаш хладилникът ми изведнъж е излязъл от контрол. Какво е това отзад в отделението за зеленчуци?

Тези остатъци още ли стават за ядене?

Не е добре да се боиш от собствения си хладилник. Дръжте го често изкъсо, търсейки неща, които трябва да бъдат използвани или изядени. След вечеря е добър момент, докато прибирате останалата храна, да подредите запасите и да видите дали има нещо, което да бъде приоритизирано в утрешната рецепта.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара