25 неща, които готвачите никога не ви казват
Тайните истории на американските готвачи
Готвачите са по-селективни, отколкото си мислите
Дробът, морският таралеж, тофуто, патладжаните и стридите оглавяват списъка с храни, мразени от готвачите.
Само 15% от анкетираните готвачи казват, че биха консумирали абсолютно всичко.
И все пак, готвачите мразят селективните клиенти
Повече от 60% заявяват, че молбите за замяна на компоненти са дразнещи.
13 неща, които никога не бива да правите в ресторант
Готвачите живеят по-добре
Кои са най-богатите готвачи в света?
8 елитни готвачи напуснали кухнята
12 признака, че сте в ресторант "клопка за туристи"
Някои от най-вбесяващите готвачите неща: когато клиентите се преструват, че са алергични на дадена съставка, и когато вегетарианците измислят правила, от рода на “малко пилешки бульон не е проблем.”
Когато се хранят в други ресторанти, готвачите избягват паста и пилешко
Защо? Тези ястия често са с най-надути цени – и са най-безинтересни.
Както казва един готвач: “Просто няма да платя $24 за половинка пилешки гърди.”
Или, по думите на друг: “Желая нещо, което да не мога да си направя сам.”
Готвачите имат скъп вкус
Ресторантът, който повечето готвачи определят като най-добър в САЩ, е The French Laundry, в Напа Вали, Калифорния.
И така и би трябвало да бъде — вечерята там е $240 на човек, без виното.
... и все пак те харесват фастфуд
Любимата верига на готвачите в САЩ: Wendy’s.
Кулинарното образование не е задължително
Само половината от анкетираните готвачи са завършили школа по готварство.
Останалите са се обучавали по старомодния начин, като са чиракували и работили в многобройни кухни.
Критиците са с предимство пред кинозвездите в VIP йерархията
Цели 71% от готвачите казват, че отделят специално внимание на ресторантските критици, когато ги видят; само 63% правят същото за знаменитостите.
Натискането в тоалетната не е особена новост
Повече от половината готвачи са намирали клиенти да се натискат — и да правят и много други неща — в тоалетната на ресторанта.
Домашни бисквити
24.09.2024
Мини ябълкови пайове
30.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015