25 неща, които готвачите никога не ви казват

Тайните истории на американските готвачи

Готвачите са по-селективни, отколкото си мислите

Дробът, морският таралеж, тофуто, патладжаните и стридите оглавяват списъка с храни, мразени от готвачите.

Само 15% от анкетираните готвачи казват, че биха консумирали абсолютно всичко.

И все пак, готвачите мразят селективните клиенти

Повече от 60% заявяват, че молбите за замяна на компоненти са дразнещи.

Някои от най-вбесяващите готвачите неща: когато клиентите се преструват, че са алергични на дадена съставка, и когато вегетарианците измислят правила, от рода на “малко пилешки бульон не е проблем.”

Когато се хранят в други ресторанти, готвачите избягват паста и пилешко

Защо? Тези ястия често са с най-надути цени – и са най-безинтересни.

Както казва един готвач: “Просто няма да платя $24 за половинка пилешки гърди.”

Или, по думите на друг: “Желая нещо, което да не мога да си направя сам.”

Готвачите имат скъп вкус

Ресторантът, който повечето готвачи определят като най-добър в САЩ, е The French Laundry, в Напа Вали, Калифорния.

И така и би трябвало да бъде — вечерята там е $240 на човек, без виното.

... и все пак те харесват фастфуд

Любимата верига на готвачите в САЩ: Wendy’s.

Кулинарното образование не е задължително

Само половината от анкетираните готвачи са завършили школа по готварство.

Останалите са се обучавали по старомодния начин, като са чиракували и работили в многобройни кухни.

Критиците са с предимство пред кинозвездите в VIP йерархията

Цели 71% от готвачите казват, че отделят специално внимание на ресторантските критици, когато ги видят; само 63% правят същото за знаменитостите.

Натискането в тоалетната не е особена новост

Повече от половината готвачи са намирали клиенти да се натискат — и да правят и много други неща — в тоалетната на ресторанта.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Food Network

11.04.2017 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара