Пиле пармезан

Поднесете с топъл хрупкав хляб

31.01.2018 Всички рецепти от този автор →
45мин.

10 МИН » 35 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Пилешки гърди - 4 броя
  • галета Панко - 50 г
  • Пармезан - 40 г
  • Брашно - 40 г
  • Яйца - 2 броя
  • Сушен риган - 1 ч.л.
  • Зехтин - 2-3 с.л.
За доматения сос
  • Патладжан - 1 брой
  • Лук - 1 глава
  • Чесън скилидки - 4 броя
  • Зехтин - 2 с.л.
  • Домати от консерва - 800 г
  • Доматено пюре - 3 с.л.
  • Сушен риган - 2 ч.л.
  • Захар - 1 с.л.
  • Черен пипер и сол - На вкус
За запичане
  • Моцарела - 80 г
  • Пармезан - 40 г
Цена: 20 лв

Пиле пармезан

Начин На Приготвяне

  • 1

    Панирайте месото

    Почистете месото и го подправете със сол и черен пипер. В три чинии сложете брашното, яйцата и галетата панко смесена с настъргания пармезан. Загрейте фурната до 175 градуса.

  • 2

    Овкусете добре панировката

    Разбийте яйцата и ги подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте пармезана и галетата добре и добавете ригана.

  • 3

    Панирайте пилето и изпечете

    Овалвайте месото първо в брашното, после в яйце и накрая в галетата. Сложете месото върху решетка, поставена в тава за печене, покрита с хартия. Поръсете с малко зехтин и печете 30 минути. През това време пригответе соса.

  • 4

    Пригответе соса

    Нарежете патладжана на кубчета, а лука на дребно. Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган. Запържете патладжана за 4-5 минути, като бъркате често.

  • 5

    Добавете лука и чесъна

    Добавете лука, разбъркайте и гответе 2-3 минути. Посолете, нарежете чесъна на филийки и го прибавете към сместа.

  • 6

    Добавете доматите и варете до сгъстяване

    Слоежете доматеното пюре, разбъркайте и налейте доматите. Прибавете захарта, посолете, подправете с риган и гответе до сгъстяване на средно силен огън. Около 10-15 минути, ако доматите на с много течност.

  • 7

    Прехвърлете месото и соса в съд за печене

    Извадете пилето от фурната. В тава за печене налейте малко зехтин, сложете почти целия доматен сос и отгоре подредете месото.

  • 8

    Покрийте с моцарела

    Сложете върху всяко парче месо по 2 с.л. от соса, покрийте с резенчета моцарела и отгоре поръсете със ситно настърган пармезан.

  • 9

    Запечете за 15 минути

    Върнете във фурната, увеличете градусите до 250 и печете 15 минути, докато моцарелата се запече до златисто. Поднесете топло с хрупкав хляб.

Отскочи към Коментарите (1)

Подобни рецепти

1 Коментар
1 Александра на 29.01.2017 – Неделя

Благодаря за бързата е лесна рецепта!Беше вкусна и върви чудесно с бира !