Пиле пармезан

Поднесете с топъл хрупкав хляб

ПРОДУКТИ:

  • Пилешки гърди - 4 броя
  • галета Панко - 50 г
  • Пармезан - 40 г
  • Брашно - 40 г
  • Яйца - 2 броя
  • Сушен риган - 1 ч.л.
  • Зехтин - 2-3 с.л.
За доматения сос
  • Патладжан - 1 брой
  • Лук - 1 глава
  • Чесън скилидки - 4 броя
  • Зехтин - 2 с.л.
  • Домати от консерва - 800 г
  • Доматено пюре - 3 с.л.
  • Сушен риган - 2 ч.л.
  • Захар - 1 с.л.
  • Черен пипер и сол - На вкус
За запичане
  • Моцарела - 80 г
  • Пармезан - 40 г
Цена: 20 лв

Начин на приготвяне:

1.  Почистете месото и го подправете със сол и черен пипер. В три чинии сложете брашното, яйцата и галетата панко смесена с настъргания пармезан. Загрейте фурната до 175 градуса.

2. Разбийте яйцата и ги подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте пармезана и галетата добре и добавете ригана.

3. Овалвайте месото първо в брашното, после в яйце и накрая в галетата. Сложете месото върху решетка, поставена в тава за печене, покрита с хартия. Поръсете с малко зехтин и печете 30 минути. През това време пригответе соса.

4. Нарежете патладжана на кубчета, а лука на дребно. Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган. Запържете патладжана за 4-5 минути, като бъркате често.

5. Добавете лука, разбъркайте и гответе 2-3 минути. Посолете, нарежете чесъна на филийки и го прибавете към сместа.

6. Добавете лука, разбъркайте и гответе 2-3 минути. Посолете, нарежете чесъна на филийки и го прибавете към сместа.

7. Извадете пилето от фурната. В тава за печене налейте малко зехтин, сложете почти целия доматен сос и отгоре подредете месото.

8. Сложете върху всяко парче месо по 2 с.л. от соса, покрийте с резенчета моцарела и отгоре поръсете със ситно настърган пармезан.

9. Върнете във фурната, увеличете градусите до 250 и печете 15 минути, докато моцарелата се запече до златисто. Поднесете топло с хрупкав хляб.

Отскочи към Коментарите (1)

Магазин

Подобни статии

1 Коментар
1 Александра на 29.01.2017 – Неделя

Благодаря за бързата е лесна рецепта!Беше вкусна и върви чудесно с бира !