Източник: Георги Анастасов

Как да пътувате из Франция и Италия

Триковете на професионалните туристически агенти

Много хора планират пътешествията си през лятото, когато децата не са на училище, но есента също е чудесно време да пътувате в чужбина.

Мюриел Бланчард - един от експертите,специализиран в планирането и организирането на пътешествия из Франция и Италия, споделя съветите си как да постигнете перфектното пътешествие из Европа.

"Преди заминаването препоръчвам да четете книги и да гледате филми, свързани с мястото, където отивате," казва Бланчард.

"Що се отнася до това какво да правите "на терен", старая се хората да се занимават с нещо, при което да се срещат с местни хора...

Определям клиентите си като мои "гости", защото осигурявам цялата логистика за пътуването, а и предимно ги запознавам с културата на страната, която посещават преди и по време на пътешествието, подбирайки уникални изживявания."

Ето няколко съвети и табута, когато пътувате из Франция и Италия, споделени от Бланчард.

Франция

Не забравяйте, че Франция на моменти е доста бюрократична и, макар да е изнервящо, може да се наложи да чакате на опашка, или да изчаквате.

Когато такива неща се случват по време на пътешествието, възползвайте се от това време, за да се концентрирате върху неща, които са нови и интересни - и ще ви помогнат да се отпуснете.

Непременно поздравявайте магазинерите и непознатите с местни поздрави от рода на "бонжур, мосю" или "бонжур, мадам".

Французите като цяло не се държат фамилиарно с чужденците, особено в делови или други официални ситуации, споделя Бланчард.

Избягвайте закуската в евтините хотели; обикновено тя е със завишена цена и ниско качество, казва Бланчард.

Вместо това си вземете пухкав, пресен кроасан и кафе с мляко в близко кафене, за да опознаете местната кухня.

Задължително отделете известно време просто за разходки из града, в който се намирате, без конкретна дестинация.

Париж например е много подходящ за разходки пеша град - и може да се изненадате приятно от местата, на които ще попаднете съвсем случайно.

Италия

Когато посещавате Италия, Бланчард препоръчва специално да си поръчате пица с шунка и смокини, или картофи с розмарин, защото те са популярни ястия от традиционната римска кухня.

А както всички знаем, "когато си в Рим...."

Не очаквайте вечеря в местен ресторант преди 19:30 или 20:00 часа, а обядът рядко се поднася преди 12:30 или 13:00 часа, разказва Бланчард.

Планирайте деня си, така че храненето да попада в този времеви интервал.

Непременно се оглеждайте, докато се разхождате по старомодните улички на Рим.

По много от старите сгради има останки от фрески и оригинални статуи по фасадата, които са изключително красиви.

Посетителите в Италия не е добре да се предоверяват на пешеходните "зебри". Повечето местни хора ги игнорират - дори когато са под жълти мигащи светлини.

Пресичането на натоварени улици - особено в Рим - е плашещо и сравнително опасно изживяване.

Ако посещавате Италия, не очаквайте да спрете такси с махване на улицата, казва Бланчард. Можете да откриете такситата на специално обозначени места из града.

Възползвайте се от тези съвети при следващото си пътуване из Европа, за да се запознаете по-отблизо с местната култура и да избегнете ненужни разочарования.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Deseret News

19.09.2018 Всички статии от този автор →

Подобни статии

0 Коментара